Παρατηρείται τάση επανάκαμψης πολιτών στο ΚΙΝΑΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κοσμάς Σφυρίου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρατηρείται τάση επανάκαμψης πολιτών στο ΚΙΝΑΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Υπάρχει τάση στροφής πολλών πολιτών, από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, προς το Κίνημα Αλλαγής. Κι αυτό γιατί, όλα, όσα δημαγωγικά υπόσχετο ο κ. Τσίπρας το 2015, για να προσελκύσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν εφαρμόστηκαν, αλλά έγιναν ακριβώς τα αντίθετα. Αυτό το αναγνώρισε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αφού – στην Βουλή – το απέδωσε στις «αυταπάτες» που είχε τότε. Έτσι διαμορφώθηκε το ισχυρό ρεύμα δυσαρέσκειας. Και ένα μέρος των δυσαρεστημένων πολιτών στρέφεται προς το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό θα αυξάνεται, όσο θα κατασταλάζουν οι αναποφάσιστοι προοδευτικοί πολίτες, παρά την τακτική της ακραίας πόλωσης, που έχουν επιλέξει, τόσο η Ν.Δ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι γνωστό, πως όλες οι δημοσκοπήσεις καταμετρούν και εκτιμούν προτιμήσεις πολιτών, την στιγμή που απαντούν στα ερωτηματολόγια. Αυτό δεν σημαίνει, ότι αυτές θα είναι και οι επιλογές τους, την ώρα της κάλπης. Γι’ αυτό και η σημασία τους (που βέβαια έχει αξία) είναι σχετική. Είμαι αισιόδοξος, πως όταν οι προγραμματικές θέσεις του Κινήματος Αλλαγής – τους επόμενους μήνες – συζητηθούν με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, σε όλη την χώρα, το ποσοστό θα ανέβει σε διψήφιο μέγεθος και το Κίνημα Αλλαγής θα δικαιούται την τρίτη εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Είναι πολύ σημαντικό, να σκεφθούν όλοι οι πολίτες, πως η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια, γιατί αδυνατούσε να αντλήσει χρήματα από τις «αγορές» και σήμερα, καθώς και τους επόμενους μήνες μέχρι τις εκλογές, είναι ακόμη έξω από τις «αγορές», για να αναχρηματοδοτεί (όπως κάνουν όλες οι χώρες) το δημόσιο χρέος και ταυτόχρονα έξω από πρόγραμμα στήριξης.

Αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, για την αντιμετώπιση των οποίων, η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από εθνική συνεννόηση και πολιτική σταθερότητα. Και αυτή την στρατηγική υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής, σε αντίθεση με τη Ν.Δ και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, που με την ακραία πόλωση, που καλλιεργούν καθημερινά, οδηγούν σε καταστροφικό διχασμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider