Ειδήσεις
06-07-2018 | 00:00

Αν και προδόθηκε το ΟΧΙ θα δικαιωθεί

Αν και προδόθηκε το ΟΧΙ θα δικαιωθεί

Το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού που με 62,5% πριν ακριβώς από τρία χρόνια στις 5 Ιουλίου 2015 είπε ΟΧΙ στα μνημόνια, δυστυχώς παραβιάστηκε και προδόθηκε από την ηγεσία του μεταλλαγμένου πλέον μνημονιακά ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα κατά παράβαση του Ελληνικού Συντάγματος που επιτάσσει να σέβονται οι κυβερνήσεις τη λαϊκή κυριαρχία και ειδικά όταν αυτή προκύπτει από δημοψήφισμα.

Σε αυτή την παραβίαση και ουσιαστικά το πολιτικό πραξικόπημα που έγινε, τη μετατροπή δηλαδή του περήφανου ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ταπεινωτικό ΝΑΙ, συνέπραξαν και οι ηγεσίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Τη στιγμή που εμείς 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 6 εν ενεργεία υπουργοί καταψηφίσαμε το μνημόνιο, εκείνοι το ψήφισαν και έδωσαν τη δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του την περίοδο εκείνη να το περάσουν. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ατόπημα και από μεριάς της τότε κυβέρνησης και από μεριάς της λεγόμενης μνημονιακής αντιπολίτευσης.

Εμείς πιστεύουμε ότι το ΟΧΙ αυτό παραμένει ζωντανό στην ψυχή και στη συνείδηση του ελληνικού λαού και της νεολαίας, παρότι αυτό δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή. Ήταν μια από τις πιο περήφανες και ηρωικές στιγμές του ελληνικού λαού. Θυμάστε τι γινόταν με τα capital controls, με όλους τους ηγέτες των μεγάλων χωρών της ΕΕ να έχουν πέσει πάνω στον ελληνικό λαό και να του ζητούν να ψηφίσει ΝΑΙ. Ήταν μια πολύ ηρωική στιγμή.

Παρότι προδόθηκε αυτό το ΟΧΙ το περήφανο κάποια στιγμή θα δικαιωθεί. Ο ελληνικός λαός με τους αγώνες του θα μπορέσει να πει ένα μεγάλο ΝΑΙ σε μια άλλη πορεία της χώρας μας μακριά από τα μνημόνια της φτωχοποίησης και τις δανειακές συμβάσεις της ντροπής. Ότι θα βρει το δρόμο του για μια Ελλάδα της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής ανεξαρτησίας. Εργαζόμαστε συνειδητά γι' αυτό προσπαθώντας να οικοδομήσουμε ένα μέτωπο συνεργασίας όλων των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων για να ξαναδώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα γι' αυτόν και τα παιδιά του.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.