Οι πιο ακριβοπληρωμένοι τενίστες στη λίστα του Forbes

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πιο ακριβοπληρωμένοι τενίστες στη λίστα του Forbes

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος τενίστας στη λίστα του Forbes για το 2018 και 7ος στη συνολική κατάταξη με κέρδη ύψους 77,2 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 12,2 εκατ. προέρχονται από χρηματικά έπαθλα και τα 65 εκατ. από επιπλέον αμοιβές.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ράφαελ Ναδάλ είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος τενίστας και 20ος στη λίστα του Forbes με κέρδη 41,4 εκατ. δολαρίων, ακολουθεί ο Κέι Νισικόρι (35ος στη συνολική κατάταξη) με 34,6 εκατ. δολάρια και ο Νόβακ Τζόκοβιτς (86ος στη συνολική κατάταξη) με 23,5 εκατ. δολάρια.

Ρότζερ Φέντερερ

Ο μεγαλύτερος τενίστας όλων των εποχών επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης το 2018 και έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που βρίσκεται στη λίστα των κορυφαίων αθλητών τένις.

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει κερδίσει 116 εκατ. δολάρια από χρηματικά έπαθλα στην καριέρα του και στα τέλη του 2017 ανανέωσε το συμβόλαιό του με τις Mercedes-Benz και Lindt, προσθέτοντας επιπλέον κέρδη με εκτός γηπέδου συμφωνίες. Σε αυτές θα πρέπει να προστεθει και η χορηγία που υπέγραψε πέρυσι με τη Barilla, ύψους 40 εκατ. δολαρίων. Πολλές από τις χορηγίες του Φέντερερ διαρκούν πάνω από 10 χρόνια και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται αυτές με τις Nike, Rolex, Credit Suisse, Moet & Chandon κ.α.

Το ίδρυμα που φέρει το επώνυμό του έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 40 εκατ. δολάρια με στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση ένα εκατομμύριο παιδιά στην Αφρική μέχρι τα τέλη του 2018.

Ράφαελ Ναδάλ

Ο μεγαλύτερος τενίστας της γενιάς του έσπασε το αρνητικό σερί τριών τίτλων Grand Slam το 2017 με νίκες στο French Open και το US Open.

Οι δύο αυτές νίκες έδωσαν στον Ράφαελ Ναδάελ περισσότερα από 6 εκατ. δολάρια. Το τριετές συμβόλαιό του με την Tommy Hilfiger έληξε, αλλά «τρέχουν» ακόμα οι συμφωνίες του με τις Nike, Babolat, Kia Motors, Telefonica, Banco Sabadell, Richard Mille κ.α.

Ο Ναδάλ άνοιξε τη δική του ακαδημία τένις στη γενέτειρά του στη Μανακόρ της Ισπανίας το 2016 και κατέθεσε πρόταση για ακόμα μία στη Μπόκα Ρατόν της Φλόριντα, αλλά η πόλη την απέρριψε.

Κέι Νισικόρι

Ο Κέι Νισικόρι τραυματίστηκε στον καρπό και έμεινε εκτός γηπέδων τους τελευταίους πέντε μήνες του 2017, αλλά αυτό καθόλου δεν πτόησε τους χορηγούς που συνέχισαν να προσεγγίζουν τον Ιάπωνα.

Ο Νισικόρι μέσα στον τελευταίο χρόνο, ανανέωσε τα συμβόλαιά του με τις Asahi, NTT, Japan Airlines, Lixil και Nissin. Όλοι αυτοί είναι χορηγοί του τενίστα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο και όλα τα συμβόλαιο διαρκούν τουλάχιστον έως το 2020, καθώς οι χορηγοί θεωρούν τον Νισικόρι το πρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Και οι χορηγίες του δε σταματούν εδώ. Έχει επίσης συνάψει συμφωνίες με τις Uniqlo, Wilson, Nike, Procter & Gamble, Jaguar και Tag Heuer.

Οι φαν του Νισικόρι μπορούν επίσης να οδηγήσουν μια έκδοση της Jaguar με το όνομά του (Kei Jaguar), να φάνε Nishikori noodles από τη Nissin, να πετάξουν σε αεροπλάνα που φέρουν επωνυμία Kei από την Japan Airlines ή να πιουν την μπύρα Nishikori χωρίς αλκοόλ από την Asahi! Το Nishikori έκανε την ιστορία ως ο πρώτος ασιατικός παίκτης για να κάνει τον τελικό Grand Slam των ανδρών όταν έφτασε τα δύο τελευταία στο US Open το 2014. Ο Nishikori κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ιαπωνία στο τένις σε 96 χρόνια.

Νόβακ Τζόκοβιτς

Αφού κέρδισε έξι Grand Slam μεταξύ 2014 και 2016, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ανάμεσα στους δύο καλύτερους τενίστες του κόσμου για σχεδόν έξι συνεχόμενα χρόνια αρχής γενομένης τον Ιούλιο του 2011.

Αυτή τη στιγμή όμως, λόγω των τραυματισμών του και της απόδοσής του βρίσκεται εκτός των 20 καλύτερων παικτών με αποτέλεσμα τα κέρδη του από τις συμφωνίες εκτός γηπέδων να μειωθούν από 21,6 εκατ. δολάρια το 2015 σε 1,5 εκατ. δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο Τζόκοβιτς «άφησε» πέρυσι την Uniqlo υπογράφοντας πενταετή συμφωνία με τη Lacoste.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider