Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – Το χρονικό μιας αποτυχίας

Ανδρέας Λοβέρδος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – Το χρονικό μιας αποτυχίας

Συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ανάληψη της κυβέρνησης από το ανεκδιήγητο συνονθύλευμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τρία χρόνια λαθών, παραλείψεων, χαμένων ευκαιριών, πολιτικού κυνισμού και ηθικού αμοραλισμού.

Καταρχήν το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής τους, δεσμώτες της αβυσσαλέας άγνοιας που ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να εξωραΐσει σαν αυταπάτη έπαιξαν εν ου παικτοίς και διακινδύνευσαν την ευρωπαϊκή διάσταση της χώρας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία που είχε καταφέρει να ξεφύγει από την μέγγενη της ύφεσης στην σφαίρα της ανάπτυξης δέχτηκε ισχυρό χτύπημα με επαχθέστατες συνέπειες για τον λαό: κεφαλαιουχικός έλεγχος, οικονομική ασφυξία και επανάληψη ύφεσης που στοίχισαν στους έλληνες πολίτες περισσότερα από 100 δις ευρώ σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις ευρωπαίων κοινοτικών αξιωματούχων.

Παράλληλα ο λαϊκισμός και η δημαγωγία έφτασαν σε αξεπέραστα επίπεδα όπως επίσης και ο πολιτικός κυνισμός των κυβερνώντων, οι οποίοι όχι μόνο δεν τήρησαν καμία από τις υποσχέσεις που απλόχερα μοίραζαν σε κάθε τάξη και σε κάθε ομάδα της ελληνικής κοινωνίας αλλά έκαναν ακριβώς τα αντίθετα. Μεγάλες μειώσεις όχι μόνο επικουρικών αλλά και κυρίων συντάξεων, αύξηση της άμεσης και της έμμεσης φορολογίας, της τελευταίας σε είδη ευρείας βιοτικής κατανάλωσης επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τα μεσαία και τα χαμηλά στρώματα, εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και η απαρίθμηση δεν έχει τελειωμό.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον τοξικό πολιτικό τους λόγο, τις αντιπαραθέσεις τους με τους θεσμούς του πολιτεύματος και τις χυδαιότητες δημιούργησαν και συντηρούν πρωτοφανή πόλωση. Όλοι ενθυμούμεθα τις επιθέσεις τους εναντίον της Δικαιοσύνης, τις ύβρεις υπουργών της κυβέρνησης εναντίον δικαστών, την καθ’ υποτροπήν αμφισβήτηση των δικαστικών αποφάσεων. Και για να καλύψουν τις αποτυχίες τους σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου κατέφυγαν στην βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών και συκοφαντιών εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων που όμως όλες μα όλες έπεσαν στο κενό.

Όλα αυτά δε για ένα και μοναδικό λόγο και σκοπό: Να παραμείνουν σκαρφαλωμένοι στους θώκους της εξουσίας. Να είναι Υπουργοί, Βουλευτές, να διορίζουν Γενικούς Γραμματείς και Ειδικούς Συμβούλους…

Εάν έπρεπε να χρησιμοποιήσω δύο όρους από την πολύτιμη γλώσσα μας που ακούγεται σ’ αυτό τον τόπο από την εποχή του τυφλού ραψωδού, για να χαρακτηρίσω τους πρωταγωνιστές σε αυτό «το χρονικό μιας αποτυχίας», θα τους χαρακτήριζα εξουσιομανείς και αρχολίπαρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider