George Soros: Η κρίση του 2008 αναβιώνει στις αγορές

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
George Soros: Η κρίση του 2008 αναβιώνει στις αγορές

Οι αγορές βρίσκονται πολύ κοντά στην «κατάρρευση» του 2008, όταν εκδηλώθηκε η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση, προειδοποιεί ο George Soros.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg News, ο διεθνούς φήμης επενδυτής εντοπίζει την πηγή του προβλήματος στην Κίνα και επισημαίνει ότι «έχει τεράστιο πρόβλημα προσαρμογής», το οποίο κρίνει ότι ισοδυναμεί με κρίση.

«Κοιτάζοντας τις χρηματοοικονομικές αγορές διαπιστώνω ότι η πρόκληση είναι τεράστια και μου θυμίζει την κρίση του 2008», διαμήνυσε ο Soros από τη Σρι Λάνκα όπου βρίσκεται.

Σύμφωνα με τον Marc Ostwald, αναλυτή της ADM Investor Services, τα σχόλια του Soros, σε συνδυασμό με τη ζοφερή έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για αναιμική ανάπτυξη 2,9% το 2016 που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Ο αναλυτής υποστηρίζει, σύμφωνα με το CNBC, ότι η πρόσφατη αναστάτωση στις αγορές διαφοροποιείται από την κρίση του 2008, η οποία οφειλόταν στον αλόγιστο δανεισμό και την ηθελημένη εθελοτυφλία [των αρχών] μπροστά στους τεράστιους πιστωτικούς κινδύνους και την ανεύθυνη ρύθμιση και εποπτεία των αγορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Έχετε κρυπτονομίσματα; Υπολογίστε τον φόρο σας

Η ψηφιοποίηση των ενσήμων φέρνει το τέλος των προσωρινών συντάξεων από τον ΕΦΚΑ

Από σήμερα σε εφαρμογή το νέο μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider