Γαλλία: Νέος επικεφαλής του Μουσείου του Λούβρου ο πρόεδρος του Ανακτόρου των Βερσαλλιών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γαλλία: Νέος επικεφαλής του Μουσείου του Λούβρου ο πρόεδρος του Ανακτόρου των Βερσαλλιών
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει λάβει την σχετική απόφαση μετά την παραίτηση της ως τώρα διευθύντριας Λοράνς ντε Καρ.

Ο πρόεδρος του Ανακτόρου των Βερσαλλιών Κριστόφ Λεριμπό θα είναι ο νέος επικεφαλής του Μουσείου του Λούβρου.

Όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει λάβει την σχετική απόφαση μετά την παραίτηση της ως τώρα διευθύντριας Λοράνς ντε Καρ.

Ο Κριστόφ Λεριμπό, 62 ετών, υπήρξε διευθυντής του Μουσείου του Ορσέ, είναι διπλωματούχος της σχολής του Λούβρου και καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης. Είναι μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Παρισιού από το 2023, διαδεχόμενος τον Πιερ Καρντέν, εμβληματική προσωπικότητα του χώρου της γαλλικής υψηλής ραπτικής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Ιανουαρίου - Δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Vodafone: Προχωρά σε αυξήσεις σε Vodafone TV και σε συγκεκριμένα πάγια

Πώς χωρίστηκε η πίτα του streaming το 2025 - Το νέο τοπίο στην αγορά της συνδρομητικής

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider