Παραιτήθηκε η διευθύντρια του Μουσείου του Λούβρου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Παραιτήθηκε η διευθύντρια του Μουσείου του Λούβρου
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έκανε δεκτή την παραίτησή της, χαιρετίζοντας την «πράξη ευθύνης σε μια εποχή που το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου χρειάζεται ηρεμία.

Η διευθύντρια του Μουσείου του Λούβρου, Λοράνς ντε Καρ, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της, τέσσερις μήνες μετά την αποκαλούμενη «διάρρηξη του αιώνα».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έκανε δεκτή την παραίτησή της, χαιρετίζοντας την «πράξη ευθύνης σε μια εποχή που το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου χρειάζεται ηρεμία και μια ισχυρή νέα ώθηση ώστε να υλοποιήσει σημαντικά έργα που αφορούν την ασφάλεια και τον εκσυγχρονισμό του».

Η κινηματογραφική διάρρηξη στο Μουσείο του Λούβρου έκανε τον γύρο του κόσμου στις 19 Οκτωβρίου, καθώς οι κλέφτες άρπαξαν κοσμήματα του Στέμματος - εκτιμώμενης αξίας σχεδόν 90 εκατ. ευρώ - χρησιμοποιώντας ένα κοινό ανυψωτικό μηχάνημα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασία από το σπίτι: Οκτώ δουλειές με πολλά χρήματα χωρίς προϋπηρεσία

Ο Μητσοτάκης, ο Τραμπ και η «απειλή» Τσίπρα

Fuel Pass: Μέχρι πότε ισχύει και τι γίνεται μετά τον Μάιο - Οι κρίσιμες ημερομηνίες για αιτήσεις και χρήση

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider