Τελευταία ενημέρωση 18:03
Κάηκαν σπίτια και περιουσίες κατοίκων από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στο Κορωπί, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ωστόσο πλέον η εικόνα στο μέτωπο είναι βελτιωμένη. Το 112 ήχησε και καλούσε τους κατοίκους να εκκενώσουν τους οικισμούς Άγιος Δημήτριος, Γαλάζια Ακτή και Αλθέα Κορωπίου ενώ σύμφωνα με την ΕΛΑΣ έχουν πραγματοποιηθεί 8 απεγκλωβισμοί πολιτών και 800 απομακρύνσεις.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά είναι σε ύφεση με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν να επιχειρούν προκειμένου να σβήσουν μικρές εστίες και καπνούς με επίγεια και εναέρια μέσα.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο διέσχισε οικοπεδικούς χώρους στο Κορωπί και απείλησε σπίτια, ενώ πολίτες των οικισμών Άγιος Δημήτριος, Γαλάζια Ακτή και Αλθέα απομακρύνθηκαν προς Λαγονήσι καθώς ήχησε το 112. Στη συνέχεια, με νέο μήνυμα που εστάλη, οι κάτοικοι στην Αλθέα κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Αγία Μαρίνα και Βάρκιζα.
Στο έργο της κατάσβεσης παραμένουν επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 8 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, εκ των οποίων το 1 για συντονισμό. Στην παραλιακή περιοχή περιπολεί Πυροσβεστικό Πλοιάριο, καθώς και πλωτά μέσα του Λ.Σ/ΕΛΑΚΤ, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ. Με εντολή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε), διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.
Σημειώνεται ότι λόγω της πυρκαγιάς εκδόθηκαν μηνύματα του 112 προκειμένου να εκκενωθούν οι οικισμοί

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Κορωπίου
Όπως τόνισε νωρίτερα ο δήμαρχος Κορωπίου, Δημήτρης Κιούσης στην ΕΡΤ: «Η φωτιά είναι μέσα σε σπίτια. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση λόγω των ανέμων είναι πολύ έντονοι και δυνατοί οι καπνοί. Αυλές σπιτιών, έχουν καεί και είναι μεγάλο το νέφος του καπνού, αλλά και πολύ δυνατός ο αέρας. Μπορεί να είναι και 20 – 30 σπίτια περίπου που κινδυνεύουν αυτή την ώρα, είναι περιοχή Αγίου Δημητρίου προς Αλθαία, είναι περιοχές εντός σχεδίου».
«Δεν γνωρίζουμε τα αίτια, μπαίνει μέσα στα σπίτια και έχει ανέβει και σε δασική έκταση. Χρειάζονται εναέρια μέσα» πρόσθεσε, ενώ αργότερα σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι στην παραλιακή η φωτιά εκτείνεται σε μήκος 1 χιλιομέτρου και άλλο ένα χιλιόμετρο είναι πάνω από το βουνό. Συγκεκριμένα, καίγεται η η ανατολική πλευρά του βουνού της Αλθέας.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Κορωπίου καθώς σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία άρθηκαν όλες οι εκτροπές κυκλοφορίας που είχαν εφαρμοστεί λόγω της πυρκαγιάς.