Ποινική δίωξη για δωροδοκία δικαστή στον αποστολέα της επιστολής προς αρεοπαγίτη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποινική δίωξη για δωροδοκία δικαστή στον αποστολέα της επιστολής προς αρεοπαγίτη
Στον ανακριτή οδηγείται ο Χρήστος Μαυρίκης, αποστολέας της επιστολής προς δικαστή του Αρείου Πάγου στην οποία, σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία του ανώτατου δικαστικού, υπήρχαν υπαινιγμοί για ανταμοιβή εφόσον μεριμνούσε για αίσια έκβαση σε αστική υπόθεση ακινήτων μεγάλης αξίας.

Τελευταία ενημέρωση 14.27

Την Παρασκευή 23 Μαΐου, το πρωί, θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο Χρήστος Μαυρίκης, μετά από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε για την υπόθεση της επιστολής με υπαινιγμούς για δωροδοκία προς ανώτατο δικαστικό λειτουργό.

Ο πρώην τεχνικός του ΟΤΕ είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα της δωροδοκίας δικαστή και σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται όσα του αποδίδονται μετά την καταγγελία του αρεοπαγίτη.

Ο κ. Μαυρίκης οδηγήθηκε νωρίτερα στον Ανακριτή και στον Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της δωροδοκίας δικαστή, καθώς ο νόμος (άρθρο 237 του Ποινικού Κώδικα) θεωρεί ίσης βαρύτητας την υπόσχεση με την τετελεσμένη παροχή αθέμιτου ωφελήματος σε δικαστικό λειτουργό. Το άρθρο προβλέπει ποινή κάθειρξης έως 10 έτη και χρηματική ποινή σε όποιον υπόσχεται ή παρέχει ωφελήματα, άμεσα ή μέσω τρίτου, σε δικαστικούς λειτουργούς με σκοπό «την ενέργειά του ή παράλειψη, μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στην εκτέλεση των καθηκόντων του κατά την απονομή της δικαιοσύνης».

Στην επίμαχη επιστολή, στην οποία ο κ. Μαυρίκης φέρεται να προσδιοριζόταν με το όνομα του, αναγραφόταν ο κωδικός της υπόθεσης και αναφερόταν ότι ο αποστολέας θα λάμβανε, σε περίπτωση θετικής δικαστικής έκβασης και πώλησης της επίδικης έκτασης, αμοιβή 1 εκατομμυρίου ευρώ για μεσιτεία.

Ο συλληφθείς φέρεται να αρνείται ότι επιχείρησε να δωροδοκήσει τον δικαστικό λειτουργό.

Ο Χρήστος Μαυρίκης, πρώην τεχνικός του ΟΤΕ, έχει εμπλακεί στο παρελθόν στην υπόθεση υποκλοπών πολιτικών και άλλων προσώπων που αποκαλύφθηκε το 1993, ενώ το 1997 είχε καταδικαστεί και για απόπειρα δωροδοκίας δικαστή της νυν προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία τότε ήταν ανακρίτρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκέρτσος: Αναγνωρίζονται από διεθνείς οργανισμούς τα βήματα προόδου στο κράτος δικαίου

Γερμανία: Έφοδοι και συλλήψεις εφήβων μελών «ακροδεξιάς τρομοκρατικής» οργάνωσης

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider