Δανία: Έστειλε μηνύματα στην ομάδα Τραμπ για το θέμα της Γροιλανδίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δανία: Έστειλε μηνύματα στην ομάδα Τραμπ για το θέμα της Γροιλανδίας
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, η Κοπεγχάγη εξέφρασε την επιθυμία για συζήτηση της ενίσχυσης της ασφάλειας στη Γροιλανδία ή της αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ.

Η Δανία έστειλε ιδιωτικά μηνύματα στην ομάδα συνεργατών του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας την επιθυμία για συζήτηση της ενίσχυσης της ασφάλειας στη Γροιλανδία ή της αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ μετέδωσε σήμερα ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος δύο πηγές.

Ο Τραμπ που αναλαμβάνει τα προεδρικά καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, έχει περιγράψει την άσκηση αμερικανικού ελέγχου στη Γροιλανδία, μιας ημιαυτόνομης περιοχής της Δανίας ως μία “άμεση προτεραιότητα”.

Ο ίδιος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο άσκησης στρατιωτικών ή οικονομικών πιέσεων, συμπεριλαμβανομένων και των δασμών κατά της Δανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ένοπλος επιχείρησε να εισβάλει στο Δείπνο των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου που παρέθετε ο Τραμπ

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τι αλλάζει στο νέο πλαίσιο – Ποιοι δηλώνουν, μέχρι πότε και τι πληρώνουν

Διακοπές με έως 12 ευρώ την ημέρα για 25.000 συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider