G7: Θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσει την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
G7: Θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσει την Ουκρανία
Η G7 «πάγωσε» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 300 δισ. δολαρίων λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η G7 θα αναζητήσει τρόπους για να χρησιμοποιήσει τα μελλοντικά έσοδα από τα ‘παγωμένα’ ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσει την Ουκρανία, δηλώνουν οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες από την Ομάδα των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, σύμφωνα με προσχέδιο ανακοίνωσης στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.

Η G7 ‘πάγωσε’ ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 300 δισ. δολαρίων λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα τον Φεβρουάριο του 2022.

«Σημειώνουμε πρόοδο στις συζητήσεις μας για πιθανούς τρόπους για να προωθήσουμε τα έκτακτα κέρδη που προκύπτουν από τα ‘παγωμένα’ ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προς όφελος της Ουκρανίας», σύμφωνα με το προσχέδιο της ανακοίνωσης.

Στην ανακοίνωση δεν θα γίνουν σημαντικές αλλαγές πριν η τελική της εκδοχή δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα, δήλωσε πηγή της G7.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Την ώρα που οι αγρότες μας είναι στα μπλόκα, βουλγαρική εταιρεία καλλιεργεί στη Ρουμανία με τρακτέρ χωρίς οδηγό!

Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» σήμερα για συνταξιούχους, γονείς, άνεργους και δικαιούχους επιδομάτων

Επίδομα θέρμανσης: Έρχεται η προκαταβολή στους δικαιούχους - Πότε θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider