Ρωσία: Απειλεί με κατασχέσεις δυτικών περιουσιακών στοιχείων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Απειλεί με κατασχέσεις δυτικών περιουσιακών στοιχείων
Η χώρα μας έχει τώρα κάθε λόγο να λάβει συμμετρικές αποφάσεις σε σχέση με τα ξένα περιουσιακά στοιχεία, αναφέρει ο πρόεδρος της Δούμας ύστερα από σχετική απόφαση των ΗΠΑ.

Η Ρωσία έχει τώρα λόγο να κατασχέσει δυτικά περιουσιακά στοιχεία αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υιοθέτησε νόμο που θα επιτρέπει την πιθανή μεταβίβαση κατασχεμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δούμας, της ρωσικής κάτω Βουλής.

"Η Ουάσινγκτον υιοθέτησε νόμο για την κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για να προκαλέσει την ΕΕ να κάνει το ίδιο βήμα, κάτι το οποίο θα ήταν καταστροφικό για την ευρωπαϊκή οικονομία", σημείωσε ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν, πρόεδρος της Δούμας και στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

"Η χώρα μας έχει τώρα κάθε λόγο να λάβει συμμετρικές αποφάσεις σε σχέση με τα ξένα περιουσιακά στοιχεία", σημείωσε ο Βολόντιν.

Από τα ύψους 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει στο εξωτερικό, μόνον αυτά ύψους 5 ως 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκονται στις ΗΠΑ και στοιχεία ύψους περίπου 210 δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διευκρίνισε ο ίδιος.

Το αμερικανικό δίκτυο NBC μετέδωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε τον "Νόμο REPO", που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να κατασχέσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που βρίσκονται σε αμερικανικές τράπεζες και να τα μεταβιβάσει στην Ουκρανία για την ανοικοδόμησή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σουηδία: Οι επόμενες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας πρέπει να έχουν στόχο τον σκιώδη στόλο δεξαμενοπλοίων

Βέλγιο: Οι νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά του Ιράν πρέπει να περιλαμβάνουν και τους Φρουρούς της Επανάστασης

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ συζητούν για την Ουκρανία και τις κυρώσεις στο Ιράν

gazzetta
gazzetta reader insider insider