Πιερρακάκης: Συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους για την επαγγελματική εκπαίδευση

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πιερρακάκης: Συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους για την επαγγελματική εκπαίδευση
Συνάντηση με τους προέδρους και εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και των επιστημονικών ινστιτούτων τους είχε σήμερα στην έδρα του υπουργείου ο υπουργός Παιδείας, θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Συνάντηση με τους προέδρους και εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και των επιστημονικών ινστιτούτων τους είχε σήμερα στην έδρα του υπουργείου ο υπουργός Παιδείας, θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και η αρμόδια υφυπουργός Ιωάννα Λυτρίβη, έγινε συζήτηση για θέματα που αφορούν στην επαγγελματική εκπαίδευση σε επίπεδο διαδικασιών, μεθοδολογίας και περιεχομένου, αλλά και για την επίλυση ζητημάτων που ανακύπτουν σχετικά με τη Μαθητεία και την πρακτική άσκηση.

Σχετική η ανάρτηση του κ. Πιερρακάκη στα κοινωνικά δίκτυα.

«Σήμερα μαζί με την Ιωάννα Λυτρίβη και τον αρμόδιο ΓΓ Γιώργο Βούτσινο υποδεχτήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τους προέδρους και εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και των επιστημονικών τους ινστιτούτων.

Με τη σημερινή μας συνάντηση εγκαινιάζουμε μια πιο στενή συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒΕΕ, τον ΣΕΤΕ, την ΕΣΕΕ και τον ΣΒΕ με στόχο να αντιμετωπίσουμε την αναντιστοιχία δεξιοτήτων, επενδύοντας σε ειδικότητες με αυξημένη ζήτηση.

Συμφωνήσαμε, επίσης, να συνεργαστούμε για την ποιοτική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε επίπεδο διαδικασιών, μεθοδολογίας και περιεχομένου, αλλά και για την επίλυση ζητημάτων που ανακύπτουν σχετικά με τη Μαθητεία και την πρακτική άσκηση.

Η πρόσφατη νομοθετική μας παρέμβαση και η αύξηση της χρηματοδότησης αντανακλούν την προσήλωσή μας στην ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Και πιστεύουμε ότι οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο αρωγό για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κατοικίες: Οι κινήσεις που «κλειδώνουν» την επιστροφή ενοικίου – Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος Σεπτεμβρίου

ΕΦΚΑ: Ολοταχώς προς τη σύνταξη βγαίνει η γενιά των baby boomers - Γιατί συνεχίζουν να εργάζονται

AρρένΑ: Αύξηση πωλήσεων για το «νερό του Ολυμπιακού» - Οι στόχοι της οικογένειας Τσάκου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider