ΗΠΑ: Eνέκριναν εξοπλισμό αεράμυνας 138 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Eνέκριναν εξοπλισμό αεράμυνας 138 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία
Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν διαπίστωσε ότι υπάρχει «έκτακτη κατάσταση που απαιτεί άμεση πώληση» εξοπλισμού, υπηρεσιών και εκπαίδευσης

Την πώληση εξοπλισμού εξαπλισμού αεράμυνας, ύψους 138 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία ενέκρινε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ως μέρος της προσπάθειας των ΗΠΑ να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη χώρα στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, ενώ την ίδια στιγμή ένα πολύ μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας παραμένει κολλημένο στο Κογκρέσο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν διαπίστωσε ότι υπάρχει «έκτακτη κατάσταση που απαιτεί άμεση πώληση» εξοπλισμού, υπηρεσιών και εκπαίδευσης για το πυραυλικό σύστημα Hawk Phase III από την RTX Corp., όπως ανακοίνωσε το υπουργείο την Τρίτη και μεταδίδει το Bloomberg.

Μετά από μια αποτυχημένη επίθεση πέρυσι, ο στρατός της Ουκρανίας αντιμετωπίζει προβλήματα με τη συρρίκνωση των αποθεμάτων όπλων, την ίδια ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ανανεωθεί με τη βοήθεια μιας ανανεωμένης αμυντικής βιομηχανικής βάσης, η οποία σύμφωνα με τους δυτικούς αξιωματούχους έχει ενισχυθεί από την Κίνα.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση στις ΗΠΑ και σε άλλα δυτικά κράτη για αεράμυνα, καθώς οι πόλεις της χώρας του υφίστανται επανειλημμένες ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις, μεταξύ άλλων με ιρανικά επιθετικά drones.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επανειλημμένα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής Μάικ Τζόνσον να αφήσει τους νομοθέτες να ψηφίσουν ένα συνδυασμένο πακέτο χρηματοδότησης που θα στείλει βοήθεια στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, αλλά ο Ρεπουμπλικανός από τη Λουιζιάνα, υπό την πίεση των σκληροπυρηνικών συντηρητικών, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να το πράξει. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εξετάσει άλλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των οριστικών πωλήσεων, για να φέρουν τα όπλα που χρειάζονται στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Δικαστήριο αύξησε κατά δύο χρόνια την ποινή σε συνεργάτιδα του Ναβάλνι

Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν βαλλιστικό πύραυλο των Χούθι της Υεμένης στον Κόλπο του Άντεν

Διαψεύδει τον Νετανιάχου ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ: Δεν ορίστηκε ημερομηνία για επίθεση στη Ράφα

gazzetta
gazzetta reader insider insider