Με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ «παγώνουν» τα έργα για το FlyOver

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ «παγώνουν» τα έργα για το FlyOver
Η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε ενόψει της συζήτησης στο ΣτΕ στις 17 Απριλίου των αιτήσεων ακύρωσης του έργου που έχουν κατατεθεί από κατοίκους και σωματεία.

Tο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με προσωρινή του διαταγή αναστέλλει την πρόοδο κάθε εργασίας για την κατασκευή του FlyOver περιφερειακού στη Θεσσαλονίκη. Η προσωρινή διαταγή έρχεται μετά από τις προσφυγές του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, του Συλλόγου Προστασίας Σεϊχ Σου και του Συλλόγου Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, Αλέξανδρο Αδαμίδη, με την προσωρινή διαταγή πρέπει να παύσουν από σήμερα κιόλας όλες οι εργασίες που εκτελούνταν στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου. Ειδικότερα, μιλώντας στο Metropolis 95.5, ανέφερε ότι «υπάρχει διαταγή από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αναβολή των εργασιών του flyover. Αυτό σημαίνει ότι προσωρινά σταματούν οι εργασίες, μέχρι να κατατεθεί ο φάκελος από το δημόσιο στο ΣτΕ, με τα έγγραφα που απαιτεί το ΣτΕ».

«Η αίτηση αυτή αφορά την έλλειψη οριστικής κυκλοφοριακής μελέτης και κάποια θέματα που αφορούν την διασφάλιση της ελεύθερης κίνησης οχημάτων εκτάκτου ανάγκης, όπως τα οχήματα ΕΚΑΒ και τα πυροσβεστικά οχήματα. Την επόμενη Τετάρτη, στις 17 Απριλίου, είναι προσδιορισμένο να συζητηθεί στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης που έκανε ο Σύνδεσμος Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, όπως και η άλλη αίτηση που έχει τεθεί για την ακύρωση του έργου, εμείς δεν θα ζητήσουμε αναβολή. Ο υπάρχον περιφερειακός είναι επικίνδυνος» πρόσθεσε.

Πάντως, πληροφορίες που επικαλείται το Voria.gr αναφέρουν πως στην απόφαση διευκρινίζεται ότι η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να καταθέσει τις προτάσεις του το δημόσιο, από την πλευρά του οποίου δεν κατατέθηκε φάκελος στην ακυρωτική διαδικασία.

Δήλωση Ταχιάου

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ, ο Yφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις υποδομές Νίκος Ταχιάος δήλωσε:

«Θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο στην όλη διαδικασία, ώστε το συντομότερο δυνατόν να κατατεθεί στις δικαστικές αρχές ο πλήρης φάκελος του έργου προκειμένου να προχωρήσει η εκδίκαση της Αίτησης Αναστολής. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει αυτό που είχα επισημάνει στο παρελθόν, ότι οι εκπλήξεις που μπορούν να ανακόψουν την πορεία αυτού του έργου, μπορούν να προκύψουν μόνον από δικαστική εμπλοκή. Θα ήθελα να τονίσω ότι στην παρούσα φάση οι πρόδρομες εργασίες βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους και το εργοτάξιο έχει λάβει μη αναστρέψιμη μορφή. Εκκρεμότητες που παρεμποδίζουν την πρόοδο και ολοκλήρωση του έργου, επιδεινώνουν την ταλαιπωρία που υφίσταται η πόλη της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επειγόμαστε να επιλυθεί το πρόβλημα.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζαββός: «Η HDB στηρίζει την ενεργειακή μετάβαση των ΜμΕ με στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Υπ. Υγείας - ΤΑΙΠΕΔ: 66,7 εκατ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 3 Νοσοκομείων και 26 Κ.Υ.

Πρόστιμα 790.000 ευρώ σε doValue, Cepal και Intrum

gazzetta
gazzetta reader insider insider