Αννίτα Δημητρίου: Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΔΗΣΥ γεννήθηκαν μέσα απ' τις στάχτες των εθνικών μας δυσκολιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αννίτα Δημητρίου: Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΔΗΣΥ γεννήθηκαν μέσα απ' τις στάχτες των εθνικών μας δυσκολιών
Στο συνέδριο της ΝΔ συμμετείχε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Στην ομιλία της στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, η Αννίτα Δημητρίου, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόεδρος του ΔΗΣΥ επεσήμανε ότι «Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατικός Συναγερμός διάγουν βίους παράλληλους. Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο Δημοκρατικός Συναγερμός γεννήθηκαν μέσα απ' τις στάχτες των εθνικών μας δυσκολιών, με βασικό στόχο την επιβίωση του έθνους, την αναγέννηση Ελλάδας και Κύπρου».

Υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, πριν και πάνω απ' όλα θα βάζουν πάντα το καλό της πατρίδας. Απέναντι σε κάθε μορφής λαϊκισμό και ακρότητα, αντιτάσσουμε τα κοινά μας οράματα βασισμένα στον υγιή πατριωτισμό και στην αταλάντευτη πίστη στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δυτικού πολιτισμού. Το κράτος δικαίου, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, η κοινωνική οικονομία της αγοράς, η δυνατή Ελλάδα που σημαίνει και μια δυνατή Κύπρο, δεν θα πάψουν ποτέ να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των πολιτικών μας».

Αναφέρθηκε ειδικά σε «μία ιστορική στιγμή την οποία δεν μπορούμε να προσπεράσουμε είναι η εικόνα ενός Έλληνα πρωθυπουργού, να καταχειροκροτείται στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Σ΄αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή αποτυπωνόταν μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα που στεκόταν περήφανη, αξιοπρεπής και αγέρωχη ισότιμα απέναντι στους συμμάχους και εταίρους της. Μια Ελλάδα που πέτυχε με κόπο και θυσίες την ανάκαμψη και έπαψε να είναι ο φτωχός συγγενής της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Τόνισε επίσης τη μεγάλη ευθύνη για την ιστορική συνέχεια του ελληνισμού στην Κύπρο και το υπέρτατο χρέος για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα. Μια λύση που θα βασίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στο διεθνές δίκαιο, στις αρχές και στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια λύση βιώσιμη και λειτουργική, η οποία θα οδηγεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, απαλλαγμένου από εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα, απαλλαγμένου από την παρουσία ξένων στρατευμάτων».

Αναλυτικά, η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, στην ομιλία της στο 15ο Συνέδριο ανέφερε:

«Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μου να χαιρετίζω το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, της αδερφικής παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού, της μεγαλύτερης και πιο νικηφόρας παράταξης της Ελλάδας που πραγματικά έγινε και είναι συνώνυμη με την πρόοδο και την προκοπή της χώρας και του ελληνικού λαού. Μια παράταξη η οποία έχει στις τάξεις της στελέχη άξια και ικανά που μετουσιώνουν σε στρατηγικές και πολιτικές τις ιδέες και τις προτάσεις τους, έχοντας πάντα ως βάση τον πατριωτικό ρεαλισμό και τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, όπως τον προσδιόρισε το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος στο ιστορικό συνέδριο της Χαλκιδικής το 1979. Εκεί που ο ιδρυτής της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο μεγάλος αυτός οραματιστής και ηγέτης, κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση για το μέλλον της Ελλάδας, σε κρίσιμες για τη χώρα στιγμές, διότι αυτό επέβαλλε η εθνική ανάγκη και οι διαχρονικές αξίες του ελληνισμού. Και ναι σήμερα είμαστε όλοι περήφανοι που βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία να αποτελεί τον στυλοβάτη της σύγχρονης Ελλάδας.

Φίλες και φίλοι σύνεδροι,

Φέτος γιορτάζουμε πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Γιορτάζουμε και πενήντα χρόνια μεταπολίτευσης. Στις 24 Ιουλίου του 1974, η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε στη γη που τη γέννησε, εκεί που εγκαθιδρύθηκε για χιλιάδες χρόνια αποτελώντας το πιο γερό θεμέλιο για τη δημιουργία του σύγχρονου κόσμου και πολιτισμού. Το χαρακτηριστικό νεύμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τον ελληνικό λαό, μπροστά απ' το αεροπλάνο αφιχθείς απ' το Παρίσι, ήταν ένας χαιρετισμός που ερχόταν από τα βάθη της ιστορίας και αντηχούσε προς το μέλλον, με ένα και μόνο μήνυμα: Ότι μια Νέα Δημοκρατία γεννιέται για την Ελλάδα.

Ο ίδιος ήξερε πολύ καλά ότι για να εδραιωθεί πραγματικά η Δημοκρατία στον τόπο, αλλά και για να έχει διάρκεια, θα έπρεπε πρώτα να δημιουργηθούν και να εμπεδωθούν οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες οι οποίες θα διαδραμάτιζαν καταλυτικό ρόλο προς την επίτευξη του στόχου αυτού. Ο μεγάλος ηγέτης δεν υστέρησε στο μεγάλο συναπάντημα με την ιστορία. Με την Ελλάδα πληγωμένη από την επταετή δικτατορία, γνώριζε πως μόνο μέσα απ' την ενότητα και τη σύμπνοια μπορεί πράγματι η χώρα να γυρίσει σελίδα: «Αν δεν αξιοποιήσωμε τώρα την μοναδική αυτήν ευκαιρία, - για εδραίωση της Δημοκρατίας - ματαίως θα αναζητούμε άλλη στο μέλλον». Έτσι ιδρύθηκε μέσα σ' ένα αρμαγεδώνα εξελίξεων, η Παράταξη που αποτέλεσε και αποτελεί εχέγγυο και εγγυητή του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα.

Φίλες και φίλοι,

Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατικός Συναγερμός διάγουν βίους παράλληλους. Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο Δημοκρατικός Συναγερμός γεννήθηκαν μέσα απ' τις στάχτες των εθνικών μας δυσκολιών, με βασικό στόχο την επιβίωση του έθνους, την αναγέννηση Ελλάδας και Κύπρου.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Γλαύκο Κληρίδη σε πολύ κρίσιμες για την πατρίδα μας στιγμές, όταν η Κύπρος ανέβαινε τον δικό της Γολγοθά και έπρεπε να μαζέψει τα κομμάτια της, από την Τουρκική εισβολή και κατοχή. Απώτερος στόχος η λύση του Κυπριακού. Θεμελιώθηκε -ως ένα κόμμα βαθιά δημοκρατικό, λαϊκό, φιλελεύθερο και πατριωτικό -από έναν μεγάλο οραματιστή που την ευθύνη δεν τη φοβήθηκε ποτέ, ανοίγοντας λεωφόρους για το καλό του τόπου. Και έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε περήφανοι οι Συναγερμικοί γιατί ο ιστορικός μας ηγέτης είχε τη διορατικότητα και πίστεψε πρώτος σ' ένα «άπιαστο» όραμα για τους περισσότερους εκείνη την εποχή, οδηγώντας την Κύπρο με τη στήριξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σφραγίζοντας έτσι τον δυτικό και ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

Αυτή είναι η κοινή μας βάση και η κοινή μας αλήθεια φίλες και φίλοι. Η Νέα Δημοκρατία και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, πριν και πάνω απ' όλα θα βάζουν πάντα το καλό της πατρίδας. Απέναντι σε κάθε μορφής λαϊκισμό και ακρότητα, αντιτάσσουμε τα κοινά μας οράματα βασισμένα στον υγιή πατριωτισμό και στην αταλάντευτη πίστη στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δυτικού πολιτισμού. Το κράτος δικαίου, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, η κοινωνική οικονομία της αγοράς, η δυνατή Ελλάδα που σημαίνει και μια δυνατή Κύπρο, δεν θα πάψουν ποτέ να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των πολιτικών μας.

Γιατί είναι αλήθεια, κι ας αναρωτηθούν εκείνοι που πρέπει: Πού θα ήταν σήμερα Ελλάδα και Κύπρος, εάν δεν είχαν αφήσει το ιστορικό τους αποτύπωμα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Γλαύκος Κληρίδης, οι οποίοι συνέλαβαν και υλοποίησαν το όραμα για ένταξη των χωρών μας, στο φυσικό ιδεολογικό και πολιτικό μας περιβάλλον, στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια; Ποια θα ήταν η κοινή μας μοίρα αν δεν είχαμε στις πλέον δύσκολες στιγμές για τον Ελληνισμό δυο εμπνευσμένους πολιτικούς να μας καθοδηγούν;

Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά είναι μία: Όποτε κλήθηκαν από τον λαό να κυβερνήσουν η Νέα Δημοκρατία και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έζησαν καλύτερες μέρες! Έδωσαν ξανά το δικαίωμα στην ελπίδα και στο όραμα.

Όπως το 2019 όταν η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας, έστειλε το μήνυμα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για την Ευρώπη εποχή, που τα κελεύσματα του λαϊκισμού και του μηδενισμού αντηχούσαν δυνατά, ότι ναι ο λαϊκισμός μπορεί να ηττηθεί, ότι ναι ο μηδενισμός δεν έχει καμία θέση σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Φίλες και φίλοι σύνεδροι

Μια ιστορική στιγμή, την οποία δεν μπορούμε να προσπεράσουμε είναι η εικόνα ενός Έλληνα Πρωθυπουργού, να καταχειροκροτείται στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Σ΄ αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή αποτυπωνόταν μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα που στεκόταν περήφανη, αξιοπρεπής και αγέρωχη ισότιμα απέναντι στους συμμάχους και εταίρους της. Μια Ελλάδα που πέτυχε με κόπο και θυσίες την ανάκαμψη και έπαψε να είναι ο φτωχός συγγενής της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Θέλουμε να ξέρετε πως νιώθουμε και εμείς περήφανοι διότι η Ελλάδα από το 2019 είναι πλέον μια άλλη χώρα σε όλους τους τομείς. Μια αξιόπιστη δύναμη, ένας πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή μας, που υπερασπίζεται αποφασιστικά τα σύνορα του, που αποκατέστησε το αίσθημα της ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες και προωθεί μέγιστες πολιτικές τόσο απέναντι στις διεθνείς προκλήσεις όσο και στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, αλλά και για τα εθνικά μας συμφέροντα. Η σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές αποτελεί άλλωστε την απόλυτη επιβεβαίωση θέσεων και πολιτικών.

Στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού και φίλου Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Ελληνισμός σε κάθε άκρη της γης εισπράττει υπερηφάνεια και βαθιά συγκίνηση αφού αποτελεί υπόδειγμα και παράδειγμα ηγέτη, με την Ελλάδα να γίνεται μέρα με τη μέρα ισχυρότερη σε διπλωματικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Θα ήθελα λοιπόν φίλε Πρωθυπουργέ, να σας συγχαρώ για όλα όσα κάνετε για το σύνολο του ελληνισμού και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία εν όψει των ερχόμενων ευρωεκλογών του Ιουνίου. Όπως εμείς έτσι και εσείς, θα έχετε ξανά να αντιμετωπίσετε τους ίδιους εχθρούς. Τον λαϊκισμό, τον μηδενισμό, τα κενά περιεχομένου συνθήματα.

Θα έχετε ξανά ν' αντιμετωπίσετε εκείνους που δεν έμαθαν από τα λάθη και τις αποτυχίες τους και συνεχίζουν να επιχειρούν την εκμετάλλευση της ελπίδας του λαού, χωρίς πολιτικό προσανατολισμό και σχέδιο διακυβέρνησης.

Είμαι όμως βέβαιη ότι ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει πως με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελλάδα γίνεται μέρα με τη μέρα ισχυρότερη. Όπως είμαι βέβαιη ότι οι συμπατριώτες μας στην Κύπρο αναγνωρίζουν ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός αποτελεί τον μοναδικό πυλώνα σταθερότητας για τον τόπο. Επί δικής μας διακυβέρνησης η χώρα βγήκε από μνημόνια, εξασφαλίστηκε η οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη και επανήλθε η αξιοπρέπεια των πολιτών.

Η Κύπρος χρειάζεται έναν ισχυρό Δημοκρατικό Συναγερμό και η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Αποδείξαμε ότι είμαστε οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις στις οποίες μπορεί να στηριχθεί ο πολίτης, αφού μέσα από τις προκλήσεις βρίσκουμε πάντα τους τρόπους να δημιουργήσουμε καινούργιες ευκαιρίες.

Κι αυτό κάναμε τα τελευταία χρόνια όταν χρειάστηκε να διαχειριστούμε πρωτοφανείς κρίσεις. Είτε μιλάμε για την πανδημία και τις οικονομικές της προεκτάσεις, είτε μιλάμε για τη διαχείριση του μεταναστευτικού κύματος, την αναζωπύρωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, τις επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μια εισβολή που δεν θα σταματήσουμε ποτέ να καταδικάζουμε χωρίς υποσημειώσεις καθώς δυστυχώς τα τελευταία 50 χρόνια γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και εμείς τι σημαίνει εισβολή, κατοχή, ξεριζωμός και προσφυγιά.

Φίλες και φίλοι,

Η ιστορική συνέχεια του ελληνισμού στην Κύπρο αποτελεί για εμάς βαριά κληρονομιά. Έχουμε λοιπόν υπέρτατο χρέος, παρά τις δυσκολίες και την αδιαλλαξία της 'Αγκυρας, να είμαστε πανέτοιμοι με αποφασιστικότητα στην πρώτη γραμμή, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα. Μια λύση που θα βασίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στο διεθνές δίκαιο, στις αρχές και στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια λύση βιώσιμη και λειτουργική, η οποία θα οδηγεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυριάρχου κράτους, απαλλαγμένου από εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα, απαλλαγμένου από την παρουσία ξένων στρατευμάτων.

Οφείλουμε λοιπόν να συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερη ένταση τον αγώνα για τη λύση του κυπριακού ώστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια κανονική πατρίδα. Μια Κύπρο ελεύθερη, ενωμένη και ευημερούσα. Σε αυτό τον αγώνα η Ελλάδα και η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένουν οι σταθεροί μας συμπαραστάτες και σας ευχαριστούμε γι' αυτό φίλε Πρωθυπουργέ. Σας ευχαριστούμε που δεν παραλείπετε ποτέ την ιδιαίτερη αναφορά στην ανοιχτή πληγή του ελληνισμού - τη μοιρασμένη μας πατρίδα κάνοντας γνωστό προς πάσα κατεύθυνση, ότι μια λύση με δύο κράτη στην Κύπρο δεν θα γίνει ποτέ αποδεχτή και ότι οι εκτός ορίων συμπεριφορές της Τουρκίας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Αλλά και για τις διαβεβαιώσεις ότι η ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνάει πάντα μέσα απ' το Κυπριακό. Ο συντονισμός κινήσεων και ο κοινός βηματισμός Κύπρου - Ελλάδος, μέσα απ' την κοινή μας ευρωπαϊκή πορεία, αλλά και τις προοπτικές οι οποίες διανοίγονται μέσω ΕΛΚ, τη μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια, την πιο ισχυρή πολιτική δύναμη που διαμορφώνει πολιτικές και στρατηγικές στην ΕΕ, είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη ανάγκη.

Φίλες και φίλοι

Φίλε Πρόεδρε του ΕΛΚ

Ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής δεν είναι κάτι που μπορούμε να θεωρήσουμε πια αυτονόητο. Ζούμε σε εποχές αλλεπάλληλων μεταβολών, γεωπολιτικών τεκτονικών αλλαγών που δημιουργούν ανασφάλεια και πολλαπλές κρίσεις- οικονομική, κλιματική, επισιτιστική, μεταναστευτική, ενεργειακή- ακόμη και σε θέματα πολιτικής σταθερότητας και κατευθύνσεων. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, δυστυχώς, οι ακραίες φωνές βρίσκουν έδαφος και ενισχύονται, εκμεταλλευόμενες την ευάλωτη κατάσταση των ευρωπαίων πολιτών.

Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της ιστορίας. Πέφτει στις πλάτες των ευρωπαίων ηγετών η ευθύνη να σχεδιάσουν σήμερα το όραμα για το πώς θα προχωρήσει συλλογικά η Ευρώπη έως το 2050. Ορόσημο για πολλούς ευρωπαϊκούς στόχους. Μια εποχή κατά την οποία τα παιδιά που γεννιούνται τώρα θα έχουν φτάσει σε παραγωγική ηλικία για να κρατούν το μέλλον της Ευρώπης στα χέρια τους.

Είναι δική μας ευθύνη λοιπόν να διαφυλάξουμε την ιστορία, την ίδια τη δημοκρατία, τις αρχές και τον πολιτισμό μας για τις μελλοντικές γενιές. Γι' αυτό, οφείλουμε να επιδείξουμε αποφασιστικότητα και γρήγορα αντανακλαστικά, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, για να βρούμε από κοινού τις λύσεις. Με στόχο να διασφαλίσουμε, να εξελίξουμε και να προστατεύσουμε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τρόπο ζωής, να περάσουμε με επιτυχία το κατώφλι της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, σεβόμενοι πλήρως τις ιδιαιτερότητες και τις διαφορετικές τοπικές παραλλαγές κάθε ευρωπαϊκού κράτους και λαού, προκειμένου να προασπίσουμε και να εμπλουτίσουμε το αύριο των μελλοντικών γενιών αρχίζοντας από σήμερα.

Κι η απάντηση στις προκλήσεις είναι δεν είναι λιγότερη Ευρώπη, δεν είναι μεγαλύτερη περιχαράκωση, δεν είναι αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών. Είναι ακόμη περισσότερη Ευρώπη, ακόμη βαθύτερη ενοποίηση, ακόμη περισσότερη δημοκρατία! Ακόμη πιο ισχυρό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ακόμη πιο δυνατός Δημοκρατικός Συναγερμός, ακόμη πιο δυνατή Νέα Δημοκρατία!

Αγαπητέ πρωθυπουργέ,

Φίλες και φίλοι σύνεδροι,

Σας εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ιστορικής σας παράταξη δηλώνοντας βέβαιη για την επιτυχία σας, που είναι ταυτόσημη με την επιτυχία και την ευημερία της Ελλάδας και του ελληνισμού. Μια πορεία στην οποία έχουν βάλει το ισχυρό αποτύπωμα τους άξιοι ηγέτες, κάποιους με χαρά βλέπω κιόλας εδώ απέναντι μου (Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης).

Κλείνοντας θέλω να υπογραμμίσω ότι ιστορικά και εθνικά, Ελλάδα και Κύπρος, Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατικός Συναγερμός, είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι με ισχυρούς δεσμούς. Μας ενώνουν οι αγώνες και η κοινή συμπόρευση απέναντι σε διαχρονικές αλλά και νέες προκλήσεις που είναι κοινές. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα είμαστε πάντα δίπλα σας όπως είστε και εσείς. Γιατί την ευθύνη, εμείς οι Παρατάξεις του μπλε και της ελπίδας μάθαμε να μην την φοβόμαστε, αλλά να την επιζητάμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη σημαίνει ισχυρή Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές

Βέμπερ για Μητσοτάκη: Πάντα στεκόσουν απέναντι στον Ερντογάν για να προστατεύσεις τα σύνορα της Ευρώπης

Δένδιας: Είμαστε το κόμμα που στέκεται πάντα δίπλα στους αδύναμους, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους ανέργους

gazzetta
gazzetta reader insider insider