Έπσταϊν: Τα ονόματα των διάσημων και ισχυρών που εμπλέκονται στο πολύκροτο σεξουαλικό σκάνδαλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έπσταϊν: Τα ονόματα των διάσημων και ισχυρών που εμπλέκονται στο πολύκροτο σεξουαλικό σκάνδαλο
Ξεκίνησαν να αποσφραγίζονται τα δικαστικά έγγραφα και αναμένονται αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν πάταγο.

Μια γυναίκα, θύμα του δράστη σεξουαλικών επιθέσεων Τζέφρι Έπσταϊν ανέφερε ότι ο Βρετανός πρίγκιπας Άντριου έβαλε το χέρι του στο στήθος της, στο μέγαρο του Έπσταϊν στο Μανχάταν το 2001, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα από μια πολιτική αγωγή που αποσφραγίστηκε χθες.

Όπως αναφέρει το Reuters, το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο έχει αναφερθεί ξανά στο παρελθόν από μίντια και ο πρίγκιπας Άντριου έχει αρνηθεί, ήταν μία από τις λεπτομέρειες που περιγράφονται στα έγγραφα, τα οποία αποκάλυψαν λίγες νέες λεπτομέρειες σχετικά με την έκταση των υποτιθέμενων σεξουαλικών δραστηριοτήτων του Έπσταϊν.

Ξεχωριστές πληροφορίες αναφέρουν ότι στη λίστα των ονομάτων περιλαμβάνονται αυτά του Μπιλ Κλίντον, του Ντόναλντ Τραμπ, του «βασιλιά της ποπ» Μάικλ Τζάκσον και του ταχυδακτυλουργού Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

Πάντως αναμένονται περισσότερες αποκαλύψεις, καθώς τις επόμενες ημέρες θα αποσφραγιστούν περισσότερα έγγραφα.

Ο Πρίγκιπας Άντριου δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Ο Έπσταϊν συναναστρεφόταν «τιτάνες» της Wall Street, «γαλαζοαίματους» και διασημότητες προτού δηλώσει ένοχος για εξώθηση ανηλίκων στην πορνεία το 2008. Αυτοκτόνησε στο κελί του το 2019 σε ηλικία 66 ετών, ενώ περίμενε τη δίκη του για ομοσπονδιακές κατηγορίες που αφορούσαν σε σεξουαλική εκμετάλλευση.

Δεκάδες γυναίκες κατηγόρησαν τον Έπσταϊν ότι τις ανάγκασε να παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες σε αυτόν και τους καλεσμένους του, στο ιδιωτικό του νησί στην Καραϊβική και στα σπίτια που είχε στη Νέα Υόρκη, τη Φλόριντα και το Νέο Μεξικό.

Τα ονόματα περισσότερων από 150 ατόμων που περιγράφονται στην αγωγή της Virginia Giuffre, μιας από τις πιο εξέχουσες κατήγορους (και θύμα) του Έπσταϊν, κρατήθηκαν σφραγισμένα για χρόνια έως ότου ένας ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε τον περασμένο μήνα ότι δεν υπήρχε νομική δικαιολογία για να παραμένουν απόρρητα.

Στην κατάθεσή της, η Τζιούφρι ανέφερε ότι έκανε σεξ με αρκετούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Επίσης κατονομάζει πολλές εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν αρνηθεί στο παρελθόν τους ισχυρισμούς της, όπως ο ιδιοκτήτης hedge fund Glenn Dubin, ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός επιχειρηματίας Tom Pritzker και ο εκλιπών κυβερνήτης του Νιου Μέξικο Bill Richardson.

Ανέφερε επίσης ότι είχε συνευρεθεί ερωτικά και με άλλους πολιτικούς των οποίων τα ονόματα δεν μπορούσε να θυμηθεί.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον Dubin για κάποιο σχόλιο. Eκπρόσωπος του Pritzker δήλωσε ότι ο επιχειρηματίας «συνεχίζει να αρνείται κατηγορηματικά» τον ισχυρισμό.

Η Sigrid McCawley, δικηγόρος της Τζιούρφι ανέφερε ότι ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με το ποιοι εμπλέκονται στο δίκτυο σωματεμπορίας του Epstein δεν έχουν ακόμη απαντηθεί.

«Η αποσφράγιση αυτών των εγγράφων μας φέρνει πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο», ανέφερε σε δήλωσή της.

Σε ξεχωριστή κατάθεση, η Johanna Sjoberg (θύμα του δικτύου του Έπσταϊν), δήλωσε ότι ο πρίγκιπας Άντριου έβαλε το χέρι του στο στήθος της για να φωτογραφηθεί με τον Έπσταϊν, την Giuffre και την Ghislaine Maxwell, την πρώην σύντροφο του Έπσταϊν η οποία βρίσκεται στη φυλακή.

Οι ισχυρισμοί της Sjoberg είχαν δει το φως της δημοσιότητας το 2020 από την βρετανική εφημερίδα Daily Mirror.

Από τον πρίγκιπα Άντριου έχουν αφαιρεθεί οι περισσότεροι από τους βασιλικούς του τίτλους, λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Έπσταϊν. Ο ίδιος ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Τζιούφρι το 2022, καταβάλλοντας της ένα άγνωστο ποσό, ενώ αρνήθηκε την αδικοπραξία.

Η Μάξγουελ, κόρη του Βρετανού μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρόμπερτ Μάξγουελ, εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών για στρατολόγηση ανήλικων κοριτσιών για λογαριασμό του Έπσταϊν. Η ίδια έχει ασκήσει έφεση.

Η Τζιούφρι έχει κατηγορήσει τη Μάξγουελ ότι τη στρατολόγησε όταν ήταν ανήλικη για να την κακοποιήσει σεξουαλικά ο Έπσταϊν και ο κύκλος του.

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ, Loretta Preska, η οποία επιβλέπει την υπόθεση, έκρινε ότι ορισμένα ονόματα θα παραμείνουν εμπιστευτικά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των ατόμων που ήταν ανήλικα όταν ο Έπσταϊν τα κακοποίησε.

Φωτογραφία @ΑΡ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider