Υπόθεση Επστάιν: Το όνομα του Μπιλ Κλίντον περιλαμβάνεται σε αποσφραγισμένα έγγραφα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπόθεση Επστάιν: Το όνομα του Μπιλ Κλίντον περιλαμβάνεται σε αποσφραγισμένα έγγραφα
Εκατοντάδες σφραγισμένες καταθέσεις που αφορούν τον Τζέφρι Επστάιν πρόκειται να δημοσιοποιηθούν αυτή την εβδομάδα, με τις καταθέσεις να περιλαμβάνουν πολλά εξέχοντα ονόματα.

Εκατοντάδες σφραγισμένες καταθέσεις που αφορούν τον Τζέφρι Επστάιν πρόκειται να δημοσιοποιηθούν αυτή την εβδομάδα, με τις καταθέσεις να περιλαμβάνουν πολλά εξέχοντα ονόματα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος αναφέρεται ως «Doe 36».

Σύμφωνα με το ABC News, η περιφερειακή δικαστής, Λορέτα Πρέσκα έκρινε τον Δεκέμβριο ότι δεν υπήρχε καμία νομική δικαιολογία για να συνεχίσουν να αποκρύπτουν τα ονόματα πάνω από 150 ατόμων και διέταξε η αποσφράγιση των αρχείων να αρχίσει μετά την 1/1.

Τα έγγραφα προέρχονται από αγωγή του 2015, η οποία αφορούσε καταγγελίες ότι η ερωμένη του Επστάιν, η Γκισλέν Μάξγουελ, διευκόλυνε τη σεξουαλική κακοποίηση της Βιρτζίνια Τζιούφρε, φερόμενου θύματος εμπορίας ανθρώπων. Η Τζιούφρε κατηγόρησε επίσης τον Επστάιν και τη Μάξγουελ ότι την ώθησαν να προβεί σε σεξουαλικές περιπτύξεις με τον πρίγκιπα Άντριου και αρκετούς άλλους επιφανείς άνδρες. Ο πρίγκιπας Άντριου αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται να έχει συναντήσει ποτέ την Τζιούφρε. Αργότερα υπήρξε συμβιβασμός.

Τα περισσότερα από τα εξέχοντα ονόματα που εμφανίζονται στα έγγραφα έχουν ήδη συνδεθεί με κάποιον τρόπο με τον Τζέφρι Επστάιν για διάφορα αδικήματα, επειδή εργάστηκαν για τον ίδιο, πέταξαν με τα αεροπλάνα του ή επισκέφθηκαν τα σπίτια του.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider