Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα σήμερα, κανονικά οι λαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα σήμερα, κανονικά οι λαϊκές αγορές
Παράλληλα ξεκινάει η εφαρμογή της χρήσης μηχανημάτων POS, για την αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. 

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ στις 8 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2024 που θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη του Φεβρουαρίου ενώ τα καταστήματα προβλέπεται να ανοίξουν ξανά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου 2024. Σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ τα καταστήματα - μέλη θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11πμ έως 8μμ.

Σήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά οι λαϊκές αγορές και παράλληλα ξεκινάει η εφαρμογή της χρήσης μηχανημάτων POS, για την αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Υπενθυμίζεται ότι, όλοι, οι πωλητές που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, στα πανηγύρια αλλά και στα κυριακάτικά παζάρια, από σήμερα και εφεξής υποχρεούνται να αποδέχονται τόσο πληρωμές με κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές), όσο και υπηρεσίες άμεσης πληρωμής με μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, όπως η υπηρεσία IRIS online payments.

Σε ό,τι αφορά στις κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, η σχετική υπουργική απόφαση ορίζει ότι για το χρονικό διάστημα από 01/02/2024 έως και 01/03/2024 αναστέλλεται κατ' εξαίρεσιν η επιβολή προστίμου στους νέους υπόχρεους, εφόσον αποδεδειγμένα έχουν προμηθευτεί τερματικά αποδοχής καρτών έως και 31.01.2024 και τελούν εν αναμονή για την εγκατάστασή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σεισμός στην Ιαπωνία: Στους 48 οι νεκροί - Εκτεταμένες ζημιές, γλίτωσαν τα πυρηνικά εργοστάσια

Πώς θα κινηθούν αυτή την εβδομάδα μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Πράσινα τιμολόγια: Πού «κλείδωσαν» οι τιμές για τον Ιανουάριο – Τι πρέπει να ξέρετε

gazzetta
gazzetta reader insider insider