Αστρονομική τιμή για το «διαστημικό» Rolex

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αστρονομική τιμή για το «διαστημικό» Rolex
Το ποσό που είχε εκτιμηθεί ότι θα έπιανε σε δημοπρασία το ρολόι που σχεδίασε η Rolex για αστροναύτες αποδείχθητε τελικά μικρό. Το μοντέλο «Space-Dweller» πωλήθηκε αντί 190.500 δολάρια σε δημοπρασία της Νέας Υόρκης, παρότι το εκτιμώμενο τίμημα δεν ξεπερνούσε τα 100.000 δολάρια.

Το ποσό που είχε εκτιμηθεί ότι θα έπιανε σε δημοπρασία το ρολόι που σχεδίασε η Rolex για αστροναύτες αποδείχθηκε τελικά μικρό. Το μοντέλο «Space-Dweller» πωλήθηκε αντί 190.500 δολαρίων σε δημοπρασία της Νέας Υόρκης, παρότι το εκτιμώμενο τίμημα δεν ξεπερνούσε τα 100.000 δολάρια.

Τo story

Όταν η Rolex είχε λάβει μέρος σε διαγωνισμό για τον εξοπλισμό των αστροναυτών της NASA σε αποστολές στη σελήνη, είχε χάσει από την εταιρεία Omega.

Όμως, μετά την επίσκεψη των αστροναυτών του Project Mercury στην Ιαπωνία το 1963, η Rolex, παρουσίασε στο κοινό την συλλογή της που είχε ειδικά σχεδιαστεί για αυτούς. Ο λόγος για το ρολόι 1016 Explorer, γνωστό και ως Space-Dweller.

Ακόμη και σήμερα, δεν είναι γνωστό πόσα ρολόγια κατασκεύασε η Rolex για την συγκεκριμένη συλλογή, όμως ένα αντίτυπο βγήκε σε δημοπρασία και σάρωσε.

Το ρολόι διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι 36 mm, με γυαλιστερό μαύρο καντράν με επίχρυσα γραφικά και χρυσό φωτεινό υλικό στους δείκτες. Η οθόνη αναγράφει «Space-Dweller», παραπέμποντας στην απόκοσμη έμπνευσή του, με τους ειδικούς να πιστεύουν πως μόνο λίγα αντίτυπα δημιουργήθηκαν για την ιαπωνική αγορά.

Ελάχιστα αντίτυπα του μοντέλου αυτού έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα καθιστώντας το ρολόι ακόμη πιο σπάνιο.

Το καλοδιατηρημένο ρολόι λειτουργεί με μια αυτόματη κίνηση ενώ την καλή του λειτουργία βεβαιώνουν οι δύο εγγυήσεις service -το1998 και το 2003 από τη Rolex Japan.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγωμένα περιουσιακά στοιχεία $734 εκατ. για την πάλαι ποτέ πλουσιότερη γυναίκα της Αφρικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider