Η Δανία επαναλαμβάνει την αναπτυξιακή της βοήθεια στους Παλαιστίνιους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Δανία επαναλαμβάνει την αναπτυξιακή της βοήθεια στους Παλαιστίνιους
Η Δανία ανακοίνωσε σήμερα ότι επαναλαμβάνει την αναπτυξιακή της βοήθεια στους Παλαιστίνιους, η οποία ανεστάλη αμέσως μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Δανία ανακοίνωσε σήμερα ότι επαναλαμβάνει την αναπτυξιακή της βοήθεια στους Παλαιστίνιους, η οποία ανεστάλη αμέσως μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Έχω τη χαρά να ανακοινώσω ότι η Δανία επαναλαμβάνει την αναπτυξιακή βοήθεια υπέρ της Παλαιστίνης», έγραψε η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν σε ανακοίνωση που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στις 10 Οκτωβρίου, η Κοπεγχάγη άρχισε έρευνα για να «βεβαιωθεί ότι τα κονδύλια της Δανίας δεν χρησιμοποιούνται κακώς, συγκεκριμένα για την έμμεση στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων που επιτίθενται στο Ισραήλ».

«Η βοήθεια μπορεί να επαναληφθεί καθώς το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας δεν βρήκε καμιά ένδειξη κατάχρησης ή υποστήριξης στη Χαμάς ή σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις» μέσω χρημάτων της Δανίας, διευκρίνισε η επικεφαλής της κυβέρνησης.

Για το 2023, η σκανδιναβική χώρα είχε προβλέψει τη χορήγηση βοήθειας στα Παλαιστινιακά Εδάφη ύψους 235,5 εκατομμυρίων κορωνών (31,6 εκατομμύρια ευρώ), εκ των οποίων 72 εκατομμύρια δεν έχουν διανεμηθεί ακόμη.

«Η καταβολή θα αρχίσει τώρα», διευκρίνισε η Φρεντέρικσεν, δηλώνοντας ότι έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια 125 εκατομμυρίων καταβλήθηκε μετά την 7η Οκτωβρίου.

«Λόγω των σφοδρών μαχών στη Γάζα, ορισμένες δραστηριότητες που προβλέπονται στο πρόγραμμα βοήθειας στην Παλαιστίνη θα αναπροσαρμοστούν», πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας τη σημασία να δοθεί «πρόσθετη υποστήριξη στη Δυτική Όχθη».

Στις 7 Οκτωβρίου, κομάντος της Χαμάς εισχώρησαν στο νότιο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, διαπράττοντας αιματηρή επίθεση εναντίον αμάχων.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, 1.200 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή κατά τη διάρκεια της οποίας σχεδόν 240 άνθρωποι απήχθησαν και οδηγήθηκαν στο μικρό παλαιστινιακό έδαφος. Συνολικά, 137 άνθρωποι παραμένουν υπό ομηρεία μετά την εκεχειρία στα τέλη Νοεμβρίου που επέτρεψε την απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστινίων που κρατούνταν από το Ισραήλ.

Εν είδει αντιποίνων, το Ισραήλ ορκίστηκε να «εξοντώσει» τη Χαμάς και ο στρατός της διεξάγει καταστροφικούς βομβαρδισμούς στο πολιορκούμενο παλαιστινιακό έδαφος της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 18.205 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως γυναίκες και παιδιά κάτω των 18 ετών μετά την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου. Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με πηγές της Χαμάς. Επίσης 49.645 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, αναφέρει ο νεότερος απολογισμός.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέση Ανατολή: Άμεση κατάπαυση του πυρός ζητούν απεσταλμένοι του ΣΑ του ΟΗΕ

Σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ουκρανία: Αύξηση των ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drones διαπιστώνουν οι ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider