Γερμανία: Eξακολουθεί να στηρίζει τη λύση των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Eξακολουθεί να στηρίζει τη λύση των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή
Στη λύση των δύο κρατών για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη εμμένει η γερμανική κυβέρνηση, τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη λύση των δύο κρατών για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη εμμένει η γερμανική κυβέρνηση, τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι Παλαιστίνιοι και το Ισραήλ έχουν δικαίωμα να περιμένουν από τη διεθνή κοινότητα να εξετάσει πώς θα μπορούσε να είναι μια λύση για την ειρήνη, ανεξαρτήτως του πόσο μακριά στο μέλλον βρίσκεται κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ, τονίζοντας ότι «τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει προκύψει κάποια καλύτερη ιδέα» από τη λύση των δύο κρατών, με διεθνή αναγνώριση του Ισραήλ και ενός κράτους της Παλαιστίνης. Στη σημερινή συγκυρία ωστόσο, παραδέχθηκε ο κ. Χεμπεστράιτ, θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι θα επρόκειτο για μια λύση που θα μπορούσε να επιτευχθεί σύντομα. «Παρόλα αυτά, είναι αναγκαία αυτή η προοπτική για την επόμενη μέρα, όσο δύσκολο και αν είναι να το φανταστεί κανείς αυτή τη στιγμή».

Επίσης, η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε νωρίτερα σήμερα από το Ισραήλ να διαφυλάξει την ελευθερία του Τύπου, έπειτα από το επεισόδιο της σύλληψης συνεργείου του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ARD από ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη.

«Σε μια τόσο τεταμένη κατάσταση, όπως αυτή στην οποία βρισκόμαστε, η ελευθερία του Τύπου είναι φυσικά ένα εξαιρετικά πολύτιμο πλεονέκτημα», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κάτριν Ντεσάουερ και ζήτησε να δοθεί στους εκπροσώπους του Τύπου ελεύθερη πρόσβαση στο πεδίο. Σύμφωνα με το ARD, οι στρατιώτες ήταν εξαιρετικά επιθετικοί προς τους δημοσιογράφους, ενώ έστρεψαν επανειλημμένα τα όπλα τους προς το αυτοκίνητο του συνεργείου. Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε πάντως αργότερα συγγνώμη «για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε».

Το γερμανικό συνεργείο βρισκόταν στη Δυτική Όχθη προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τη «βίαιη συμπεριφορά ακραίων εποίκων εναντίον Παλαιστινίων». Η ομάδα μας «δήλωσε αμέσως την ταυτότητά της και βρισκόταν μακριά από περιοχές στρατιωτικής ασφάλειας», ανέφερε το στούντιο του ARD στο Τελ Αβίβ και σημείωσε ότι θα αναθέσει σε δικηγόρο την περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χαμάς: Πάνω από 10.000 οι νεκροί στη Γάζα

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για νέα νυχτερινή επίθεση με πυραύλους και drones

«Κομμένη» στα δύο η Γάζα - Άμεση κατάπαυση πυρός ζητά ο ΟΗΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider