Πέντε χιλιόμετρα μέσα στη Γάζα ο ισραηλινός στρατός - Σκληρές μάχες με τη Χαμάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέντε χιλιόμετρα μέσα στη Γάζα ο ισραηλινός στρατός - Σκληρές μάχες με τη Χαμάς
Κλιμακώθηκαν σήμερα οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του Ισραήλ και της Χαμάς στη βορειοδυτική περιοχή της Λωρίδας της Γάζας.

Κλιμακώθηκαν σήμερα οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του Ισραήλ και της Χαμάς στη βορειοδυτική περιοχή της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post τα ισραηλινά τεθωρακισμένα έχουν μπει σε βάθος 5 χλμ. στη Γάζα, με τα άρματα μάχης να έχουν φτάσει στην περιοχή Αλ-Μπαχρ στη Γάζα, έναν μεγάλο δρόμο που διατρέχει τη Λωρίδα της Γάζας από την παραλία προς την Τζαμπάλια. Η Χαμάς αντιστάθηκε με αντιαρματικούς πυραύλους.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανέφερε πως έπληξε 300 στόχους της Χαμάς τη χθεσινή ημέρα. Όπως υποστήριξε και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο ισραηλινός στρατός προχωρεί «μεθοδικά» μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας πως αποκλείει οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς, την οποία ζητούν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που κάνουν λόγο για καταστροφική κατάσταση στο παλαιστινιακό έδαφος.

Ο Ισραηλινός Στρατός έδωσε στην κυκλοφορία βίντεο και φωτογραφίες που όπως υποστηρίζει δείχνουν την επέκταση της χερσαίας επιχείρησης στην Γάζα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό τουλάχιστον 240 όμηροι κρατούνται στη Γάζα. Ο εκπρόσωπος του IDF υποναύαρχος Daniel Hagari ανέφερε ότι ο στρατός έχει μέχρι στιγμής ειδοποιήσει τις οικογένειες 240 ομήρων ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων ατόμων που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου σε τουλάχιστον 245.

ΠΟΥ: Επικείμενη καταστροφή δημόσιας υγείας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για «επικείμενη καταστροφή δημόσιας υγείας» στη Γάζα καθώς καταρρέουν οι υπηρεσίες και οι υποδομές

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα ότι επίκειται «καταστροφή δημόσιας υγείας» στη Γάζα εν μέσω συνωστισμού, μαζικών εκτοπίσεων και ζημιών στις υποδομές υδροδότησης και υγιεινής.

Στην ίδια ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της UNICEF προειδοποίησε για τον κίνδυνο βρεφικών θανάτων λόγω αφυδάτωσης καθώς είναι διαθέσιμο μόνο το 5% της κανονικής παροχής νερού.

«Άρα οι παιδικοί θάνατοι λόγω αφυδάτωσης, ιδιαίτερα βρεφικοί θάνατοι λόγω αφυδάτωσης, είναι μια ολοένα και αυξανόμενη απειλή», δήλωσε, προσθέτοντας ότι τα παιδιά αρρωσταίνουν από την κατανάλωση υφάλμυρου νερού.

Περίπου 940 παιδιά φέρονται ως αγνοούμενα στη Γάζα, δήλωσε ο ίδιος, με κάποια να εκτιμάται ότι βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα.

Τουλάχιστον 8.525 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 3.542 παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Γάζα. Σύμφωνα με το υπουργείο, 2.187 γυναίκες βρίσκονται μεταξύ των νεκρών που έχουν καταγραφεί από τις 7 Οκτωβρίου. Ο προηγούμενος απολογισμός που δημοσιεύθηκε χθες ήταν 8.306 νεκροί. Όπως ανέφερε ο Ασράφ Αλ-Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, 130 μέλη του υγειονομικού προσωπικού έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 15 νοσοκομεία και 32 κέντρα υγείας είναι εκτός λειτουργίας.

Ισραήλ: 80 φορτηγά βοήθειας πρόκειται να εισέλθουν στη Γάζα

Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι 80 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια πρόκειται να εισέλθουν σήμερα στη Γάζα, καθώς ο ρυθμός των αποστολών που επιτρέπονται στη Λωρίδα αυξάνεται σημαντικά.

Ωστόσο, τόνοι βοήθειας συσσωρεύονται στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα που χωρίζει την Αίγυπτο από τη Γάζα, περιμένοντας να επιθεωρηθούν από το Ισραήλ, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο που ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Εκατό προειδοποιήσεις για τοποθέτηση βόμβας σε αεροδρόμιο μετά τις 18 Οκτωβρίου

Καζακστάν: Συνολικά 46 εργάτες σε ορυχείο της ArcelorMittal έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη

Τζαμάικα: Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ κοντά στην πρωτεύουσα Κίνγκστον

gazzetta
gazzetta reader insider insider