Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα: Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων στην ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα: Η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων στην ΕΕ
Τρεις θέσεις ανέβηκε η Ελλάδα στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE).

Τρεις θέσεις ανέβηκε η Ελλάδα στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η άνοδος του δείκτη για την Ελλάδα, κατά 4,6 μονάδες, σε σύγκριση με τα περσινά στοιχεία, την καθιστά τη χώρα με τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στη βαθμολογία του Δείκτη Ισότητας.

Με αφορμή τα αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα δήλωσε «η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στην ισότητα των φύλων. Επισήμανε δε ότι «η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επιταχύνουν τις προσπάθειες για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η θέση της χώρας στον Δείκτη και να επιτευχθεί ουσιαστική ισότητα» και να προσθέσει ότι «ωστόσο, δεν κρύβουμε ότι έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε μέχρι να πετύχουμε την πλήρη εξάλειψη των ανισοτήτων σε όλους τους τομείς της ζωής».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου, η Ελλάδα συγκέντρωσε βαθμολογία 58 στα 100 και βρέθηκε στην 24η θέση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ –από την 27η θέση που ήταν την προηγούμενη χρονιά. Η βαθμολογία της χώρας αυξήθηκε κατά 9,4 μονάδες σε σχέση με το 2010, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει να καλύπτει την απόσταση που τη χωρίζει από άλλα κράτη μέλη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Π. Τσακλόγλου: Οι βασικές αλλαγές στην επαγγελματική ασφάλιση

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider