Μεσανατολικό: Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεσανατολικό: Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς
Αναφορές για προσπάθειες Αραβικών κρατών για την ανταλλαγή γυναικών και παιδιών που κρατάει η Χαμάς, με Παλαιστίνιες γυναίκες και έφηβους που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Για έντονες κινήσεις που λαμβάνουν τόπο στο παρασκήνιο της σύγκρουσης Ισραήλ - Χαμάς κάνει λόγο το BBC. Tο Κατάρ, η Αίγυπτος και πιθανώς άλλες χώρες πιστεύεται ότι προσπαθούν να διαπραγματευτούν τη μερική απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Μια ιδέα που έχει διατυπωθεί, είναι η Χαμάς να απελευθερώσει τις γυναίκες και τα παιδιά που κρατά, με αντάλλαγμα 36 Παλαιστίνιες γυναίκες και έφηβους κρατούμενους που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές.

Όμως, όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο, με τις εντάσεις και τον θυμό στα ύψη και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, ούτε το Ισραήλ ούτε η Χαμάς έχουν διάθεση για συμβιβασμούς ή παραχωρήσεις- τουλάχιστον επί του παρόντος.

- Διαβάστε ακόμα: Ισραήλ: Στο στόχαστρο διοικητές της Χαμάς και σήραγγες στη Γάζα πριν την έναρξη της εισβολής - Ρουκέτες στο Τελ Αβίβ

Οι Ισραηλινοί είναι σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι που ένοπλοι μπόρεσαν να παραβιάσουν τα νότια σύνορά τους τόσο εύκολα και στη συνέχεια να δολοφονήσουν τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους.

Οι Παλαιστίνιοι, και όχι μόνο η Χαμάς, είναι εξαγριωμένοι από τις περισσότερες από 2.000 ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, που έχουν προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 1.000 ανθρώπων από το Σάββατο. Παράλληλα, η Γάζα έχει αποκλειστεί από καύσιμα, ηλεκτρισμό, νερό και φάρμακα.

Η Χαμάς έχει απειλήσει να «εκτελεί» έναν όμηρο για κάθε φορά που μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκοτώνει αμάχους χωρίς προειδοποίηση. Όμως δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία ότι έχει υλοποιήσει την απειλή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ευρώπη δίνει τελεσίγραφο 24 ωρών στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να απαντήσει για Ισραήλ-Χαμάς

Σε Ιράκ και Λίβανο μεταβαίνει ο Ιρανός ΥΠΕΞ για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση

Ισραήλ: Έφτασε ο Άντονι Μπλίνκεν για ολιγόωρη επίσκεψη

gazzetta
gazzetta reader insider insider