Στο Πειθαρχικό ο οδηγός του λεωφορείου του ΟΑΣΑ μετά την καταγγελία ΑμεΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Πειθαρχικό ο οδηγός του λεωφορείου του ΟΑΣΑ μετά την καταγγελία ΑμεΑ
Σάλο προκάλεσε η καταγγελία ενός ατόμου με κινητικά προβλήματα σχετικά με τη συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου του ΟΑΣΑ, μετά από βίντεο που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα.

Σάλο προκάλεσε η καταγγελία ενός ατόμου με κινητικά προβλήματα σχετικά με τη συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου του ΟΑΣΑ, μετά από βίντεο που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα.

ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καταδίκασαν τη συμπεριφορά του οδηγού ενώ η ΟΣΥ επιχειρεί να ταυτοποιήσει τον οδηγό και να τον εντοπίσει. Μάλιστα αναφέρουν, σε ανακοίνωσή του, ότι θα κληθεί στο πειθαρχικό.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν: «Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ λαμβάνοντας γνώση για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού. Ενεργοποιήθηκαν ήδη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του εν λόγω υπαλλήλου, προκειμένου να κληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών(η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις».

To ζήτημα έφερε και την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα.

«Έλαβε χώρα ένα λυπηρό συμβάν κατά την προσπάθεια επιβίβασης ενός συμπολίτη μας ΑμεΑ σε λεωφορείο των Συγκοινωνιών Αθηνών. Ενημερωθήκαμε άμεσα και τη Δευτέρα θα υποδεχθούμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον Χρήστο Μελέτη για να συζητήσουμε μαζί του τα θέματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες που έχουν τεθεί, εξαρχής, στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί και σχετικές ενέργειες» υπογράμμισε με ανάρτησή του στο Instagram.

Η καταγγελία

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο καταγγέλων, φαίνεται να πλησιάζει με το καρότσι του στην πόρτα του λεωφορείου, η ράμπα του οποίου όμως δεν λειτουργεί. Σε ερώτησή του «η ράμπα δεν λειτουργεί;», ακούγεται ο οδηγός να απαντά: «Δεν έχεις βοηθό; Άσε θα σε βοηθήσω εγώ». Στη συνέχει το άτομο απαντά «όχι, βγαίνω μόνος μου έξω», ο οδηγός αποκρίνεται: «Γιατί; Γιατί πας έξω; Να μην βγαίνεις αφού δεν μπορείς».

Τελικά ο οδηγός τον βοηθά να μπει στο λεωφορείο και απευθυνόμενος σε αυτόν, του λέει: «ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όχι όλα στην τσέπη».
Όταν το άτομο απαντά «Όχι σε μένα», ο οδηγός αποκρίνεται πάλι υποτιμητικά «γιατί εσύ τι είσαι;».

@kapten_amearika Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_ ♬ original sound - Κάπτεν ΑμεΆρικα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπακογιάννης: «Το Πάρκο Ελευθερίας επανασυστήνεται»

Σε κλίμα εσωκομματικής πόλωσης οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν για Αχτσιόγλου - Κασσελάκη

Καιρίδης: Ευρωτουρκική η συμφωνία για το μεταναστευτικό - Τι θα περιλαμβάνει

gazzetta
gazzetta reader insider insider