Η Ρωσία διαψεύδει ότι ο Κινέζος πρόεδρος προειδοποίησε για τη χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία διαψεύδει ότι ο Κινέζος πρόεδρος προειδοποίησε για τη χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία
Το Κρεμλίνο διαψεύδει ως «κατασκεύασμα» το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προειδοποίησε προσωπικά τον Rώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να μην κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο διαψεύδει ως «κατασκεύασμα» το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προειδοποίησε προσωπικά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να μην κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους FT, που επικαλούνται δυτικούς και κινέζους αξιωματούχους, ο Σι απηύθυνε την προειδοποίηση αυτή προς τον Πούτιν κατά την διάρκεια της τετ-α-τετ συνάντησης που είχαν κατά την επίσημη επίσκεψη του κινέζου προέδρου στην Μόσχα τον Μάρτιο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε όταν ερωτήθηκε αν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα: «Όχι, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω». Και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες εξέδωσαν ανακοινώσεις στις οποίες περιέγραψαν το περιεχόμενο των συνομιλιών Πούτιν-Σι. «Όλα τα υπόλοιπα είναι κατασκεύασμα».

Στο δημοσίευμα των FT περιλαμβάνονται δηλώσεις προσώπων του Κρεμλίνου που υποστήριξαν ότι ο Πούτιν αποφάσισε ανεξαρτήτως να μην κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, διότι αυτό δεν θα έδινε πλεονέκτημα στην Ρωσία.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ένα πυρηνικό πλήγμα θα μετέτρεπε περιοχές που ο Πούτιν διεκδικεί για την Ρωσία σε «ακτινοβολημένη έρημη χώρα», χωρίς να συμβάλλει στην προώθηση των ρωσικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ένας νεκρός, 36 τραυματίες από επιθέσεις του Κιέβου σε περιοχή που ελέγχεται από τη Ρωσία

Κρεμλίνο-σιτηρά: Δεν έχει ληφθεί ακόμα τελική απόφαση για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας

Μεντβέντεφ: 185.000 νέοι στρατιώτες εντάχθηκαν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider