«Βγάζω 1.820 ευρώ την ημέρα ως νταντά» - Η «δεύτερη» ζωή 34χρονης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βγάζω 1.820 ευρώ την ημέρα ως νταντά» - Η «δεύτερη» ζωή 34χρονης
«Θα μπορούσα να δουλεύω σαν babysitter για παράδειγμα, δύο μήνες το έτος και θα ήμουν μια χαρά για τον υπόλοιπο χρόνο» - Οι κίνδυνοι του επαγγέλματος της νεαρής νταντάς.

Όταν η Γκλόρια Ρίτσαρντς δεν παίζει σε παραστάσεις, ταξιδεύει με παιδιά δισεκατομμυριούχων, που συχνά δεν έχει γνωρίσει ποτέ, σε όλο τον κόσμο και κάνει κυριολεκτικά... ζωή και κότα, όμως όπως κάθε επάγγελμα έχει κι αυτό τις δυσκολίες του.

Σύμφωνα με τη στήλη Make It του CNBC, η 34χρονη ξοδεύει το μισό της χρόνο ως νταντά για τους εξαιρετικά πλούσιους για να πολλαπλασιάσει το εισόδημά της, χρεώνοντας έως και 167 δολάρια ή 152 ευρώ την ώρα, με πληρωμένα τα έξοδα για πτήσεις και διαμονή. «Θα μπορούσα να δουλεύω σαν babysitter για παράδειγμα, δύο μήνες το έτος και θα ήμουν μια χαρά για τον υπόλοιπο χρόνο. Αυτό που μου αρέσει είναι που περνάω πολύ χρόνο με μικρά παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες και χαρίσματα» σημειώνει και προσθέτει πως παράλληλα, είναι επιφορτισμένη με το καθημερινό πρόγραμμα των πλούσιων γόνων, ενώ καμία φορά καλείται να καθαρίζει και να μαγειρεύει εάν δεν υπάρχει επιπλέον προσωπικό στο σπίτι, όμως αμείβεται έξτρα.

Σε κανονικές συνθήκες, πληρώνεται με έως και 2.000 δολάρια ή 1.820 ευρώ την ημέρα για 12 έως 15 ώρες δουλειάς, ενώ κάνει ταξίδια σε όλο τον κόσμο με ιδιωτικά τζετ και γιοτ, οδηγεί Porsche και Tesla στη δουλειά και παρευρίσκεται στα πάρτι και τα γενέθλια των νηπίων, όπου «πρωταγωνιστούν» τα... iPads. Ωστόσο, το επάγγελμά της, έχει συναισθηματικό φόρτο καθώς συχνά καλείται να σταθεί στα παιδιά ως στήριγμα απέναντι σε απόντες και περίπλοκους γονείς, ενώ ως μαύρη γυναίκα που βοηθά στην ανατροφή των πλούσιων λευκών παιδιών, πρέπει να προσέχει «λεπτές γραμμές» για να μην ξεπεράσει τα όρια που της θέτουν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να χάσει τον μισθό της.

Μερικοί από τους πελάτες της είναι διάσημοι ηθοποιοί με τους οποίους δεν έχει γνωριστεί ποτέ επίσημα. Την πρώτη της ημέρα ως νταντά σε ζάμπλουτους γονείς, βρέθηκε σε ένα αεροδρόμιο, συστήθηκε στα παιδιά της οικογένειας και τα συνόδεψε αμέσως σε ένα ιδιωτικό τζετ με προορισμό ένα νοικιασμένο θέρετρο στα Μπαρμπάντος. Συνήθως αναλαμβάνει 10 οικογένειες και αρχικά της πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβει ακριβώς ποιες ήταν οι εργασιακές της ευθύνες. «Είχα συνεντεύξεις όπου οι γονείς μου έλεγαν πως "ψάχνουμε κάποιον να μεγαλώσει τα παιδιά μας"» τονίζει, όμως δεν αγχώθηκε καθώς έχει έμφυτο μητρικό ένστικτο μιας και μεγάλωσε τα μικρότερα από τα οκτώ αδέρφια της.\

Δεν είχε ιδέα τι να χρεώσει ή πώς να εξασφαλίσει κανονικές δουλειές νταντάς, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που είδε να μην τηρούνται τα συμφωνημένα ωράριά της. «Ήμουν στην Ελβετία και μου είπαν ότι δεν μπορούν να με πληρώσουν για τρεις εβδομάδες επειδή δεν έχουν μετρητά. Έτσι επικοινωνούν επίσης όταν δεν τους αρέσει κάτι που έκανες. Από το τηλέφωνο σου ανακοινώνουν ξαφνικά πως θα σταματήσουν να σε πληρώνουν ή πως δεν σε χρειάζονται άλλο, αδιαφορώντας για το γεγονός πως έχω έξοδα και υποχρεώσεις» επισημαίνει. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η εξισορρόπηση της ψυχικής της ηρεμίας με τις απρόβλεπτες εναλλαγές της διάθεσης των πελατών της είναι εξαντλητική, όμως αφού έζησε στους κόσμους των δισεκατομμυριούχων για περισσότερα από 10 χρόνια, πλέον έχει ένστικτο και καταλαβαίνει τι συμβαίνει, ενώ είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και καταστάσεις με τις οποίες τα αφεντικά της δεν είναι καθόλου εξοικειωμένα.

«Τα προσόντα που χρειάζονται για να δουλέψεις για τους εξαιρετικά πλούσιους είναι η υπομονή και η ενσυναίσθηση. Επίσης, πρέπει να προβλέπεις τις ανάγκες ενός ατόμου. Όταν εργάζομαι με νέους πελάτες, μοιράζομαι σταδιακά προσωπικές ιστορίες μου για να οικοδομήσω εμπιστοσύνη με τους γονείς και τα παιδιά. Αλλά ακόμα και τότε, πρέπει να είμαι σε επιφυλακή. Είχα οικογένειες που πέρασαν πολύ δύσκολες καταστάσεις και επειδή ήταν διάσημη, όλη η κοινωνία ήξερε για τα προβλήματά τους. Επίσης, έχω υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας σε διαζύγια ή θανάτους μέσα σε ένα σπίτι. Μερικές φορές είμαι ο ώμος πάνω στον οποίο θα κλάψουν. Ένα δευτερόλεπτο αργότερα, εάν είναι κυκλοθυμικοί ή ευέξαπτοι θα στραφούν εναντίον μου ή θα ξεσπάσουν σε μένα» υποστηρίζει.

«Είμαι μαύρη γυναίκα, και υπάρχουν πολλές φορές που εργάζομαι για λευκές οικογένειες, και όταν τα παιδιά είναι έξι ή επτά, έχουν πολύ συγκεκριμένες σκέψεις για ανθρώπους που μου μοιάζουν. Θέτω σταθερά όρια σχετικά με το ποια είναι τα καθήκοντά μου και προσπαθώ να μην παραβιάζονται ή να μην καταστρατηγούνται. Μου αρέσουν τα smoothies και το μασάζ, αλλά πρέπει να είμαι πολύ προσεκτική να μην ξεφεύγω, γιατί πέρα από τη χαλάρωση ή την καλοπέραση καμιά φορά, εξακολουθεί να είναι δουλειά», αναφέρει καταληκτικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Αν θέλετε να γίνετε πλούσιοι» - 4 «αντιδημοφιλείς» κανόνες από 65χρονο πολυεκατομμυριούχο

«Βγάζω 221.000 ευρώ μηνιαίως με 4 ώρες δουλειάς» - 35χρονη μητέρα «έλαμψε» ως φωτογράφος

«Παραιτήθηκα από τη δουλειά και έγινα πολυεκατομμυριούχος»: 5 tips μίας 46χρονης

gazzetta
gazzetta reader insider insider