Πρώην σύμβουλος της Morgan Stanley εξαπάτησε παίκτες του NBA για 13 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρώην σύμβουλος της Morgan Stanley εξαπάτησε παίκτες του NBA για 13 εκατ. δολάρια
Ο πρώην σύμβουλος της Morgan Stanley, Darryl Cohen, συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης, επειδή φέρεται να εξαπάτησε νυν και πρώην παίκτες του ΝΒΑ, όπως οι Jrue Holiday, Chandler Parsons και Courtney Lee.

Ο πρώην σύμβουλος της Morgan Stanley, Darryl Cohen, συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης, επειδή φέρεται να εξαπάτησε νυν και πρώην παίκτες του ΝΒΑ, όπως οι Jrue Holiday, Chandler Parsons και Courtney Lee.

Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, οι δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Cohen αφορούν συνωμοσία για ηλεκτρονικές απάτες. Κάθε κατηγορία επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών. Αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για απάτη από το ρόλο του επενδυτικού συμβούλου, οι οποίες επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Μαζί με τον Cohen, κατηγορίες αντιμετωπίζουν και άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρώην ατζέντης παικτών του ΝΒΑ, Charles Briscoe.

Στο κατηγορητήριο, το οποίο αποσφραγίστηκε την Πέμπτη, το υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίζεται ότι ο Cohen και οι υπόλοιποι συμμετείχαν σε δύο σχέδια απάτης για τη μεταφορά περίπου 13 εκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες-παίκτες ΝΒΑ για προσωπική του χρήση. Οι παίκτες δεν κατονομάστηκαν στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ταυτότητά τους επιβεβαιώθηκε από άτομο που γνωρίζει την υπόθεση.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε ότι ο Cohen και οι φερόμενοι ως συνεργάτες του ώθησαν τους τρεις πελάτες να αγοράσουν υπερτιμημένα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, τα οποία ο Cohen χρησιμοποίησε αργότερα για να κάνει ανακαινίσεις στο σπίτι και την πισίνα του, καθώς και για να εξοφλήσει τους λογαριασμούς των πιστωτικών του καρτών και να δώσει χρήματα σε ερωτική σύντροφο.

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο Cohen κατεύθυνε τους παίκτες του μπάσκετ να δώσουν δωρεές σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό, τις οποίες τελικά χρησιμοποίησε για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στην αυλή του.

Ο Cohen ήταν σύμβουλος της Morgan Stanley από το 2015 έως το 2021. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε στο έγγραφο του κατηγορητηρίου ότι τα φερόμενα σχέδια απάτης έλαβαν χώρα περίπου από το 2017 έως το 2020. Η Morgan Stanley απέλυσε τον Cohen το 2021 για «συναλλαγές που δεν γνωστοποιήθηκαν ή δεν εγκρίθηκαν από τη Morgan Stanley και χρήση μη εγκεκριμένης πλατφόρμας για τη συμμετοχή σε ακατάλληλες επικοινωνίες με πελάτες», σύμφωνα με τα αρχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Χρηματοοικονομικής Βιομηχανίας των ΗΠΑ (FINRA).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με 650.000 τουβλάκια LEGO o Άι Γουεϊγουέι αναπαράγει το διασημότερο πίνακα του Μονέ

Κρυπτονομίσματα: Συνελήφθη στο Μαυροβούνιο ο Νοτιοκορεάτης ιδρυτής της Terraform Labs