Θεοδωρικάκος: Οι άνθρωποι που επιτέθηκαν στον κ. Βαρουφάκη ανήκουν στον αναρχικό χώρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος: Οι άνθρωποι που επιτέθηκαν στον κ. Βαρουφάκη ανήκουν στον αναρχικό χώρο
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει συμπεριφερθεί με όρους δημοκρατικής νομιμότητας, απόλυτου σεβασμού στους ανθρώπους που διαδηλώνουν, αναφέρει ο υπ. Προστασίας του Πολίτη.

«Θεωρώ δικαιολογημένη την οργή, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Θεωρώ δικαιολογημένες τις συγκεντρώσεις και τις πορείες που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα, οι οποίες ήταν πολύ μαζικές και είχαν τη συμμετοχή πάρα πολλών νέων παιδιών. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει συμπεριφερθεί με όρους δημοκρατικής νομιμότητας, απόλυτου σεβασμού στους ανθρώπους που διαδηλώνουν. Διασφάλισε την ασφάλεια των ίδιων αλλά και ανθρώπων και εγκαταστάσεων στην Αθήνα, όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Οι μόνοι που έχουν μπει στο στόχαστρο είναι κάποιες περιθωριοποιημένες αναρχικές ομάδες, οι οποίοι επιχειρούν μέσα από τις πορείες να δημιουργήσουν τρομερά επεισόδια και καταστροφές. Έκαναν τη βαρβαρότητα να καταστρέψουν το μνημείο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη Μαρφίν. Είναι ντροπή τους αυτό που έκαναν. Οι μόνοι που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. είναι τέτοιου είδους επικίνδυνοι κακοποιοί και όσοι τους συμπαραστέκονται. Οι νέοι άνθρωποι είναι φίλοι μας. Τα παιδιά μας έχουν πλήρη δικαιώματα και η Αστυνομία σέβεται αυτά τα δικαιώματά τους», πρόσθεσε σύμφωνα με το skai.gr.

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Είναι καταδικαστέα, είναι απαράδεκτη στη Δημοκρατία μας. Ωστόσο, ειπώθηκε κάτι για τραμπούκους της νύχτας. Η Αστυνομία έχει εξιχνιάσει την υπόθεση και οι άνθρωποι που επιτέθηκαν στον κ. Βαρουφάκη και βιαιοπράγησαν σε βάρος του ανήκουν στον αναρχικό χώρο. Δυστυχώς, ο κ. Βαρουφάκης, με δική του απόφαση, δεν είχε μαζί τους αστυνομικούς του. Και νομίζω ότι είναι ένα συμπέρασμα και αυτό, πρέπει να είναι και εκείνος προσεκτικός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βαρουφάκης: Μπράβοι της νύχτας με χτύπησαν, όχι αναρχικοί

gazzetta
gazzetta reader insider insider