Βρετανία: Επαφή του ΥΠΟΙΚ με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας με θέμα την κατάρρευση της SVB

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Επαφή του ΥΠΟΙΚ με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας με θέμα την κατάρρευση της SVB
Παράλληλα, σύμφωνα με το βρετανικό υπ. Οικονομικών, υπάρχουν συνομιλίες με εταιρίες που επηρεάζονται από την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Ο Βρετανός υπουργός των Οικονομικών συνομίλησε με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας σχετικά με την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB), ενώ υπάρχουν συνομιλίες με εταιρίες που επηρεάζονται από την κατάσταση που διαμορφώνεται, όπως ανέφερε μία ανακοίνωση του υπουργείου των Οικονομικών.

Αξιωματούχοι από το υπουργείο των Οικονομικών και την Τράπεζα της Αγγλίας συνεργάζονται στενά, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο υφυπουργός Οικονομικών θα συζητήσει τις ανησυχίες μερικών τεχνολογικών εταιριών που επηρεάζονται, με εκπρόσωπους του αναφερόμενου τομέα αργότερα σήμερα

“Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι εταιρίες του τεχνολογικού τομέα ξεμένουν συχνά από οικονομική ρευστότητα, καθώς μεγαλώνουν και έχουν ανάγκη από ρευστό χρήμα στις καταθέσεις τους, προκειμένου να καλύψουν τα καθημερινά έξοδά τους”, ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

SVB: Ο FDIC προσφέρει εργασία 45 ημερών και αποδοχές 1,5 μισθών στους εργαζόμενους της τράπεζας

Silicon Valley Bank: Ένα ακόμη «δέντρο» σε ένα ομιχλώδες «δάσος»;

gazzetta
gazzetta reader insider insider