Ογκώδεις οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα - Μικρής έκτασης επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ογκώδεις οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα - Μικρής έκτασης επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι ογκώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων της Αριστεράς στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας που έχει κηρυχθεί για σήμερα.

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι ογκώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες της ΑΔΕΔΥ, εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων της Αριστεράς στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας που έχει κηρυχθεί για σήμερα.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες πραγματοποιήθηκαν παράλληλα σε δεκάδες πόλεις της χώρας, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών και εργαζομένων.

Η ΑΔΕΔΥ και πλήθος εργατικών σωματείων, φορέων, οργανώσεων της Αριστεράς, φοιτητές, μαθητές, με κεντρικό σύνθημα «8 Μάρτη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Οι ζωές μας μετράνε. Να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων», συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι και τη Βουλή.

Παράλληλα χιλιάδες απεργοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, φοιτητών και μαθητών με κεντρικό σύνθημα «Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη».

Επιπλέον εργατικά σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Χαυτεία και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ στο συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη συμμετείχαν άνω από 40 χιλιάδες άτομα.

Επεισόδια και μολότοφ στην Αθήνα - Ένταση στην Θεσσαλονίκη

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα μεταξύ ομάδας αγνώστων και αστυνομικών, στο περιθώριο των απεργιακών συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ, πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Στην συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου οι αστυνομικοί απώθησαν τους αγνώστους προς την Πανεπιστήμιου.

Ακολούθησαν συγκρούσεις μπροστά από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε προς την πλατεία Ομονοίας.

Παράλληλα στην οδό Σταδίου άγνωστοι έκαψαν ένα αυτοκίνητο, έσπασαν βιτρίνες και στάσεις λεωφορείων, ενώ βανδάλισαν το μνημείο που έχει φτιαχτεί για τα θύματα της Marfin.

Τέλος ένταση σημειώθηκε και στην οδό Πειραιώς όπου άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους, καθώς και γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο στον Κεραμεικό, όπου η ΕΛΑΣ προχώρησε στην προσαγωγή 13 ατόμων. Συνολικά, οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν 26 προσαγωγές και 15 συλλήψεις.

Εν τω μεταξύ, μικροένταση σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, όταν άτομα που αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο της πορείας επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πέταξαν πέτρες, πυροτεχνήματα, πυρσούς, μπουκάλια και μια βόμβα μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε διμοιρίες των ΜΑΤ, στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η 56η σορός - Ανήκει σε μετανάστη από τη Συρία

Πλεύρης: Στο νοσοκομείο 13 τραυματίες, οι 7 σε ΜΕΘ, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Τέμπη: Έρχονται τρεις νέες ποινικές διώξεις - Ποια πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider