Σκρέκας σε ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ: Πρωτοπόρα στην Ευρώπη η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας σε ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ: Πρωτοπόρα στην Ευρώπη η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας
Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας για τη στήριξη των πολιτών απέναντι στην ενεργειακή κρίση αλλά και τα αποφασιστικά βήματα της χώρας προς την πράσινη μετάβαση.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε χθες Τρίτη 21 Φεβρουαρίου με την Αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α., αρμόδια για την ενεργειακή διπλωματία, Laura Lochman.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο κ. Σκρέκας παρουσίασε την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας για τη στήριξη των πολιτών απέναντι στην ενεργειακή κρίση αλλά και τα αποφασιστικά βήματα της χώρας προς την πράσινη μετάβαση.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που έλαβε η χώρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διασφάλιση προσιτών τιμών για τους καταναλωτές αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην υιοθέτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής λύσης, με την επιβολή πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου.

Επιπλέον, ο κ. Σκρέκας ανέπτυξε τη στρατηγική αύξησης των διασυνδέσεων με τις γειτονικές χώρες και την υλοποίηση κρίσιμων υποδομών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός IGB αλλά και ο νέος αγωγός φυσικού αερίου με τη Βόρεια Μακεδονία, του οποίου η κατασκευή θα ξεκινήσει σύντομα. Τέλος, αναφέρθηκε στις εμβληματικές «πράσινες» διασυνδέσεις, όπως αυτή με την Αίγυπτο.

Από την πλευρά της, η κ. Lochman δήλωσε εντυπωσιασμένη από την πρόοδο της Ελλάδας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ενώ, παράλληλα, επισήμανε τον κομβικό ρόλο της χώρας ως πυλώνα ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας: Επιδότηση στους λογαριασμούς για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση

Μητσοτάκης: Μόνιμη κυβερνητική προτεραιότητα η στήριξη των πιο αδυνάμων

Σταϊκούρας για Εξωδικαστικό: Με υπουργική απόφαση θα οριστεί το επιτόκιο – Σύσταση σε τράπεζες και servicers για επιτάχυνση

gazzetta
gazzetta reader insider insider