Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο - Νέο εξοπλιστικό πακέτο μισού δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο - Νέο εξοπλιστικό πακέτο μισού δισ. δολαρίων
Τζο Μπάιντεν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο εν όψει της πρώτης επετείου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο εν όψει της πρώτης επετείου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως αύριο θα ανακοινωθεί νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία.

Στο νέο πακέτο θα περιλαμβάνονται πυρομαχικά για τα αμερικανικά οπλικά συστήματα HIMARS.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου αποτελεί «εξαιρετικά σημαντική κίνηση υποστήριξης για όλους τους Ουκρανούς».

«Τζόζεφ Μπάιντεν, καλωσήρθατε στο Κίεβο! Η επίσκεψή σας αποτελεί εξαιρετικά σημαντική κίνηση υποστήριξης προς όλους τους Ουκρανούς», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο Twitter.

«Η Ρωσία δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τον πόλεμο που εξαπέλυσε πριν από σχεδόν έναν χρόνο», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε κατά την διάρκεια ομιλίας, το θάρρος της Ουκρανίας στον πόλεμο και σημείωσε ότι είχε επισκεφθεί έξι φορές το Κίεβο ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. «Το ήξερα ότι θα επιστρέψω», είπε.

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ηχούσαν την ώρα που Ζελένσκι και Μπάιντεν βρίσκονταν στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού του Αγίου Μιχαήλ, σε πλατεία του ιστορικού κέντρου του Κιέβου όπου εκτίθενται καμένα ρωσικά τανκς.

Η επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν συμπίπτει με την ημέρα μνήμης στην Ουκρανία των περισσότερων από 100 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων που ανέτρεψαν τον φιλορώσο πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς το 2014.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος: Η Ουκρανία μπορεί να χάσει -αλλά η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει, λέει ο Ian Bremmer

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία διώκει 680 Ουκρανούς για «εγκλήματα πολέμου»

Εντός της εβδομάδας οι νέες συνομιλίες Πούτιν - Ερντογάν για τα ουκρανικά σιτηρά

gazzetta
gazzetta reader insider insider