Μητσοτάκης στο Τόκιο: Συναντήσεις κορυφής - Ποιους τομείς θα αναδείξει για την προώθηση της Ελλάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης στο Τόκιο: Συναντήσεις κορυφής - Ποιους τομείς θα αναδείξει για την προώθηση της Ελλάδας
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στην επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Τόκιο θα συζητηθούν διμερή και διεθνή ζητήματα, ενώ έμφαση θα δοθεί στον τομέα της ενέργειας.

Σημαντικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, με θεσμικούς επενδυτές και επιχειρηματίες της Ιαπωνίας θα έχει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, είναι προγραμματισμένο να παραβρεθεί αρχικά στο Τόκιο σε συναντήσεις με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα και τον πρόεδρο της Βουλής Χιρογιούκι Χοσόντα. Αυτή είναι και η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ιαπωνία μετά από 18 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από κυβερνητικό κλιμάκιο και μεγάλη επιχειρηματική αποστολή.

Στο επίκεντρο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη θα βρεθεί η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και της ενέργειας.

«Περισσότερο επίκαιρη από ποτέ», χαρακτήρισε σε ανάρτησή του την επίσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται «ένα σκαλοπάτι» πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο πρωθυπουργός, θα παρουσιάσει την εικόνα μιας νέας Ελλάδας, που έχει αφήσει πίσω της τα χρόνια της κρίσης, επισημαίνοντας τις θετικές επιδόσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στην επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Τόκιο θα συζητηθούν διμερή και διεθνή ζητήματα, ενώ έμφαση θα δοθεί στον τομέα της ενέργειας, με δεδομένο το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η ιαπωνική πλευρά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αέριο: Σύσκεψη για την ελληνική συμμετοχή στον μηχανισμό κοινών αγορών της Ε.Ε.

Τελευταίες πινελιές για την ευρωπαϊκή νομική θωράκιση κατά του Greenwashing

gazzetta
gazzetta reader insider insider