Μετά τα γερμανικά Leopard, το Κίεβο ζητεί πολεμικά πλοία και υποβρύχια από τη Δύση

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μετά τα γερμανικά Leopard, το Κίεβο ζητεί πολεμικά πλοία και υποβρύχια από τη Δύση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η Ουκρανία ζήτησε σήμερα από τους δυτικούς της συμμάχους να της προσφέρουν πολεμικά πλοία και υποβρύχια, μετά την ανακοίνωση της Γερμανίας ότι θα στείλει βαρέα άρματα μάχης Leopard 2 στο Κίεβο.

Η Ουκρανία ζήτησε σήμερα από τους δυτικούς της συμμάχους να της προσφέρουν πολεμικά πλοία και υποβρύχια, μετά την ανακοίνωση της Γερμανίας ότι θα στείλει βαρέα άρματα μάχης Leopard 2 στο Κίεβο.

«Θα χρειαστούμε πολεμικά πλοία για να προστατευθούν οι ακτές, έχουμε πολύ μεγάλη ακτογραμμή. Θα χρειαστούμε επίσης υποβρύχια για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο μιας νέας επίθεσης από τη θάλασσα στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο Ουκρανός υφυπουργός Εξωτερικών Αντρίι Μέλνικ μιλώντας στα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα RTL και ntv σήμερα.

Τα άρματα μάχης, την παροχή των οποίων στο Κίεβο τελικά ενέκρινε σήμερα το Βερολίνο, θα πρέπει να είναι μόνο το πρώτο βήμα, σημείωσε ο Μέλνικ.

«Έχουμε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, οι Ρώσοι παράγουν όπλα με πολύ γρήγορους ρυθμούς», τόνισε ο ίδιος, εξηγώντας ότι ο πόλεμος κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

Νωρίτερα σήμερα ο Μέλνικ επεσήμανε ότι και η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία χρειάζεται ενίσχυση. Η Γερμανία θα μπορούσε, για παράδειγμα, να βοηθήσει με την παροχή Tornados Eurofighters, διευκρίνισε ο Ουκρανός υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εξωδικαστικός: «Δίχτυ» προστασίας στην πρώτη κατοικία με εκποίηση των άλλων ακινήτων

Οι χώρες όπου τα σκουπίδια είναι τόσο λίγα που εισάγουν απορρίμματα – Πώς βγάζουν εκατομμύρια

Λιανεμπόριο: Οι «χαμηλές πτήσεις» των εκπτώσεων και η ύστατη ευκαιρία του Αυγούστου

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider