Λαβρόφ για σχέσεις Ρωσίας-Δύσης: Μάλλον «πραγματικός» πόλεμος, παρά «υβριδικός»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαβρόφ για σχέσεις Ρωσίας-Δύσης: Μάλλον «πραγματικός» πόλεμος, παρά «υβριδικός»
Η σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Δύσης δεν μπορεί πλέον να χαρακτηρίζεται «υβριδικός πόλεμος», αλλά είναι πιο κοντά σε έναν πραγματικό πόλεμο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Για «πραγματικό» - και όχι πλέον «υβριδικό» - πόλεμο, έκανε λόγο, σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι η σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης δεν μπορεί πλέον να χαρακτηρίζεται «υβριδικός πόλεμος», αλλά είναι πιο κοντά σε έναν πραγματικό πόλεμο.

Ο ίδιος, μάλιστα, έσπευσε να εξαπολύσει, εκ νέου, επίθεση στη Δύση, για την αποστολή όπλων στο Κίεβο, όσο ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στη Νότια Αφρική για συνομιλίες με τον ομόλογό του Ναλέντι Παντόρ.

Διαβάστε ακόμα: Λαβρόφ: Στη Ν. Αφρική για συνομιλίες με μία από τις μεγαλύτερες συμμάχους της Ρωσίας

Εν τω μεταξύ, σε σημερινές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος του κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποίησε τη Δύση πως εάν στείλει άρματα μάχης στο Κίεβο, «οι Ουκρανοί είναι εκείνοι που θα πληρώσουν το τίμημα για αυτή την ψευδοστήριξη».

Αυτά, καθώς το Κίεβο απευθύνει έκκληση για την προμήθεια αρμάτων μάχης, διαμηνύοντας σήμερα πως «χρειάζονται πολλές εκατοντάδες άρματα μάχης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Η Ουκρανία αποθηκεύει σε πυρηνικούς σταθμούς οπλισμό που έλαβε από τη Δύση

Μπορέλ: Περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία στο επίκεντρο της συζήτησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider