Αίσιο τέλος για την πτήση της Ryanair από την Πολωνία - Φάρσα η απειλή για βόμβα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αίσιο τέλος για την πτήση της Ryanair από την Πολωνία - Φάρσα η απειλή για βόμβα
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των επιβαινόντων και του αεροσκάφους δεν εντοπίστηκε τίποτα ύποπτο.

Αίσιο τέλος δόθηκε στην περιπέτεια των 192 επιβαινόντων της πτήσης Boeing 738 της Ryanair από την Πολωνία που προσγειώθηκε αναγκαστικά στην Ελλάδα και στο «Ελ. Βενιζέλος» το απόγευμα της Κυριακής.

Το αεροπλάνο, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα, προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 17:45 στο αεροδρόμιο, συνοδευόμενο από ελληνικά F-16, μετά από ειδοποίηση για βόμβα.

Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των επιβαινόντων και του αεροσκάφους δεν εντοπίστηκε τίποτα ύποπτο καθώς αποδείχθηκε φάρσα η ειδοποιήση για βόμβα και έτσι σήμανε τέλους του συναγερμού.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για το περιστατικό εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όπου αναφέρει ότι: «στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε αεροσκάφος εταιρείας που πραγματοποιούσε πτήση από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αθήνα, το αεροσκάφος, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα, συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη, προσγειώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα (22-01-2023) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος". Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στο αεροσκάφος από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider