Υεμένη: Επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Υεμένη: Επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση
Η βομβιστική επίθεση αποδίδεται σε τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

Τουλάχιστον επτά στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων της Υεμένης σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή όταν εξερράγη βόμβα στην επαρχία Αμπιάν (νότια), όπως ανέφερε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Xinhua.

Η βομβιστική επίθεση αποδίδεται σε τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο -- ο οποίος δεν κατονομάζεται -- «η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που οι στρατιώτες είχαν συγκεντρωθεί για να παραλάβουν προμήθειες τροφίμων».

Τζιχαντιστές εξαπολύουν σποραδικές επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων σε ορεινές περιοχές της Αμπιάν και των γειτονικών επαρχιών.

Το δίκτυο της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο εκμεταλλεύθηκε την πολυετή σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση της Υεμένης και τους αντάρτες Χούθι - που υποστηρίζονται από το Ιράν - για να εδραιώσει την παρουσία του στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΕΝΦΙΑ 2026: Τελευταία ευκαιρία για έκπτωση έως 20% - Πάνω από 780.000 ασφαλισμένες κατοικίες

ΜΜΜ: Τα πρόστιμα για εισιτηριοδιαφυγή στις αστικές συγκοινωνίες, φθορές και επιθέσεις σε ελεγκτές - Η κοινωφελής εργασία

Τα «αναχώματα» του ΕΦΚΑ για να υποχωρήσει το κύμα εξόδου προς την σύνταξη της τελευταίας 6ετίας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider