Η FIFA ετοιμάζεται για έσοδα 11 δισ. δολαρίων μέχρι το Μουντιάλ του 2026

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η FIFA ετοιμάζεται για έσοδα 11 δισ. δολαρίων μέχρι το Μουντιάλ του 2026
Αναμένει αύξηση των εσόδων της κατά 50% κυρίως λόγω των συμφωνιών για εμπορικά και τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Δύο μέρες έμειναν πριν από τη λήξη του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, με τον τελικό μεταξύ της Αργεντινής και της Γαλλίας την Κυριακή να αναμένεται να καθηλώσει το ποδοσφαιρικό κοινό παγκοσμίως.

Καθώς η διοργάνωση στη χώρα της Μέσης Ανατολής ολοκληρώνεται, η FIFA έχει αρχίσει ήδη να ετοιμάζεται για το Μουντιάλ του 2026, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού.

Σύμφωνα με το Reuters, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της FIFA που έλαβε χώρα την Παρασκευή ανακοινώθηκε πως η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου αναμένει έσοδα 11 δισ. δολαρίων μέχρι τη διοργάνωση του 2026, προσβλέποντας σε μια αύξηση των εσόδων της κατά 50% κυρίως λόγω των συμφωνιών για εμπορικά και τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ των ανδρών, όπως και από τα έσοδα εισιτηρίων και φιλοξενίας της διοργάνωσης του 2026.

Σημειώνεται πως παραδοσιακά η FIFA θέτει συντηρητικούς στόχους εσόδων και καταλήγει να τους ξεπερνά κατά πολύ. Κάτι τέτοιο έγινε στον εμπορικό κύκλο 2019-2022, με την FIFA να καταγράφει έσοδα 7,5 δισ. δολαρίων, κατά 1 δισ. παραπάνω από τον στόχο που είχε θέσει η ομοσπονδία.

Εν όψει του Μουντιάλ του 2022, η FIFA έχει υπογράψει μεγάλες τηλεοπτικές συμφωνίες, με συμβόλαια με το Fox στις ΗΠΑ και την beIN Sports του Κατάρ για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η Advent εξαγοράζει την εταιρεία δορυφόρων Maxar Technologies για 4 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider