Η ΡΑΕ αναλαμβάνει την Αντιπροεδρία του MEDGEG

Newsroom
Μοιράσου το
Η ΡΑΕ αναλαμβάνει την Αντιπροεδρία του MEDGEG
Τι αναφέρεται σχετικά με την ανάληψη της αντιπροεδρίας της Ένωσης Ρυθμιστικών Αρχών της Μεσογείου (MEDREG) από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τσιμάρα, μέλος της Ολομέλειας της ΡΑΕ.

Επιστέγασμα των μεθοδικών προσπαθειών της ΡΑΕ να αυξήσει το αποτύπωμα της Ελλάδας στα ρυθμιστικά θέματα της ενέργειας σε διεθνές περιφερειακό επίπεδο αποτελεί η ανάληψη της Αντιπροεδρίας της Ένωσης Ρυθμιστικών Αρχών της Μεσογείου (MEDREG) κατά τη γενική συνέλευση του Οργανισμού που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας μεταξύ των μελών του Οργανισμού -που αποτελεί αυτή τη στιγμή το πλέον εκτεταμένο συλλογικό όργανο ρυθμιστικών αρχών ενέργειας στη Μεσόγειο, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή-, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιμάρας, μέλος Ολομέλειας της ΡΑΕ, αναδείχθηκε στη θέση του Αντιπροέδρου του Οργανισμού.

Παράλληλα, η ΡΑΕ αναδείχθηκε και στην Αντιπροεδρία της εξειδικευμένης Ομάδας Εργασίας του MEDREG για τον ηλεκτρισμό όπου την θέση του Αντιπροέδρου κατέλαβε το στέλεχος της ΡΑΕ Δρ. Γιώργος Λοΐζος.

Σε μια κρίσιμη για τα ενεργειακά θέματα περίοδο, όπου ο ρόλος της Μεσογείου βαίνει αυξανόμενος για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη, και όπου τα ρυθμιστικά ζητούμενα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη κρίσιμων ενεργειακών διαδρόμων ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μεταξύ της Βόρειας Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ευρώπης, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας φροντίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και αποφάσεων προασπίζοντας τα συμφέροντα των καταναλωτών και τη βέλτιστη λειτουργία της αγοράς ακόμα και στις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις της Ελλάδας στον κρίσιμο τομέα της ενεργειακής ρύθμισης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λιγνίτες: Αίτημα στην Κομισιόν για πρόωρο τέλος της «θεραπείας» στο μονοπώλιο της ΔΕΗ

Πετρέλαιο: Σε εγρήγορση αγορά και παραγωγοί λόγω των κυρώσεων

Ρωσία: Έως 80,4 εκατ. δολάρια στοχεύει να αντλήσει μέσω IPO η Whoosh