Πατούλης: Επενδύουμε σε δράσεις για την προστασία των γυναικών και την εξάλειψη της βίας-Καμία γυναίκα μόνη της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πατούλης: Επενδύουμε σε δράσεις για την προστασία των γυναικών και την εξάλειψη της βίας-Καμία γυναίκα μόνη της
Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας, παρατήρησέ ότι το φαινόμενο πυροδοτήθηκε και ενισχύθηκε από την πανδημία και τις συνέπειές της.

Το ρόλο και το καθήκον της Αυτοδιοίκησης να συμβάλλει στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και στην κατάκτηση της πλήρους ισότητας των φύλων, με συγκεκριμένες δράσεις, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης σε εκδήλωση του Τομέα της Ισότητας των Φύλων της Ενωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) για τη βία κατά των γυναικών, ενόψει της 25ης Νοεμβρίου - Παγκόσμιας Μέρα κατά της Βίας Γυναικών.

Στην συνάντηση, μετείχαν εκπρόσωποι από 60 Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας και Γυναικείες Οργανώσεις, από το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων, το Ευρωπαϊκό Λόμπυ, το Λύκειο Ελληνίδων, η πρόεδρος της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών Μ. Γιαννίρη, κ.α.

Προλογίζοντας τον περιφερειάρχη η επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝΠΕ Φωτεινή Βρύνα και υπογραμμίζοντας τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού στο περιορισμό της ενδοοικογενειακής βίας, μέσω πρωτοβουλιών πρόληψης, εξήρε το έργο του κ. Πατούλη προς την κατεύθυνση αυτή.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας, παρατήρησέ ότι το φαινόμενο πυροδοτήθηκε και ενισχύθηκε από την πανδημία και τις συνέπειές της.

Στο σημείο αυτό, υπενθύμισε τη συντονισμένη δράση της Περιφέρειας με θεσμικούς φορείς και οργανώσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, με την παροχή προστασίας και υποστήριξης στα θύματα βίας.

«Η Περιφέρεια κατά την περίοδο του κατ οίκον εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, ενίσχυσε την τηλεφωνική γραμμή 1110 με ειδική Γραμμή Βοήθειας για την πρόσβαση των θυμάτων βίας σε ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα, πρόσθεσε, συνεχίσαμε τη χρηματοδότηση των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων φιλοξενίας γυναικών θυμάτων, μέσω των οποίων έχουν παρασχεθεί μέχρι σήμερα πάνω από 2.200 υπηρεσίες υποστήριξης σε περίπου 5.300 ωφελούμενες

Επίσης, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή, τον Δήμο Αθηναίων, την Ελληνική Αστυνομία, τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και άλλους φορείς, υπογράφει η Ιδρυτική Πράξη της «Πρωτοβουλίας για την πρόληψη της Ενδοοικογενειακής βίας» και το Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Εθνικό Εισηγητή για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων

«Οφείλουμε - ως αιρετοί, ως ενεργοί πολίτες και ως άνθρωποι - να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντεπεξέλθουμε στην κατάκτηση της πλήρους ισότητας των φύλων, την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών, την ανάπτυξη υγιών προτύπων στους πολίτες και την ενθάρρυνση υγιών κοινωνικών συμπεριφορών. Αυτό είναι ένα ανυπέρβλητο χρέος για κάθε πολίτη μιας ευνομούμενης δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης Φ. Βρύνα επισήμανε ότι «Ο τομέας ισότητας, είναι ένα πεδίο συνεργασίας, σύνθεσης, μια ευκαιρία για κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη, μια απτή απόδειξη πως άνθρωποι από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, πολιτική και κοινωνική προέλευση, καταγωγή, γλώσσα, θρήσκευμα, πεποιθήσεις, καταβολές και βιώματα, μπορούν να στοιχηθούν για τον ίδιο σκοπό, για ένα κοινό καλό, για την απάλειψη της έμφυλης βίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πατούλης: Πάνω από 7 δισ. ευρώ κόστισε η εκπαίδευση των 20.000 γιατρών που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια

Πατούλης: Tο νέο ΕΣΠΑ θα αξιοποιηθεί σε δράσεις για ανάπτυξη, καινοτομία και ποιότητα ζωής

gazzetta
gazzetta reader insider insider