Λαβρόφ: Η Μόσχα «είναι ανοικτή σε συνομιλίες με την Δύση»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαβρόφ: Η Μόσχα «είναι ανοικτή σε συνομιλίες με την Δύση»
Οι δηλώσεις του έρχονται έπειτα από την ουκρανική αντεπίθεση που ξεκίνησε στις αρχές του Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα οι ρωσικές δυνάμεις να υποστούν σειρά από ήττες που ανέτρεψαν τα δεδομένα επί του πεδίου των επιχειρήσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι ανοικτή σε συνομιλίες με την Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει λάβει σοβαρή πρόταση για διαπραγματεύσεις.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να μιλήσει με τις ΗΠΑ ή την Τουρκία για τους τρόπους τερματισμού του πολέμου και πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι έχουν πει ότι οι ΗΠΑ είναι ανοικτές σε συνομιλίες, αλλά η Ρωσία τις έχει αρνηθεί. «Αυτό είναι ψέμα. Δεν έχουμε δεχτεί σοβαρές προτάσεις για επαφή».

Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι δεν θα απέρριπτε πρόταση για συνάντηση ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 (G-20) στα μέσα του Νοεμβρίου στην Ινδονησία και ότι θα εξετάσει την πρόταση αν την δεχθεί. «Εχουμε επανειλημμένα πει ότι δεν αρνούμαστε ποτέ συναντήσεις. Αν υπάρξει πρόταση, τότε θα την εξετάσουμε» όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχολιάζοντας την πιθανότητα η Τουρκία να φιλοξενήσει συνομιλίες ανάμεσα στην Δύση και την Ρωσία, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι πρόθυμη να ακούσει οποιαδήποτε πρόταση, αλλά δεν μπορεί να πει εκ των προτέρων ότι αυτή θα έχει αποτελέσματα και πρόσθεσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα έχει την ευκαιρία να διατυπώσει προτάσεις προς τον Πούτιν όταν θα συναντηθούν αύριο στην Αστάνα του Καζακστάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λευκορωσία: «Καθαρά αμυντική» η κοινή στρατιωτική δύναμη με Ρωσία

Σόιμπλε: Η Δύση να μην υποχωρήσει, ο Πούτιν «στο τέλος θα υπολογίσει με τη λογική»

Συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν την Τετάρτη στην Αστάνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider