Λαβρόφ: Οι απειλές Ζελένσκι για «προληπτικά πλήγματα» επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα της εισβολής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαβρόφ: Οι απειλές Ζελένσκι για «προληπτικά πλήγματα» επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα της εισβολής
To γεγονός πως οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, περί «προληπτικών πλήγματων» εναντίον της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», επισήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

To γεγονός πως οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, περί «προληπτικών πληγμάτων» εναντίον της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», επισήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Κάνοντάς το αυτό ουσιαστικά παρουσίασε στον κόσμο περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τις απειλές που προέρχονται από το καθεστώς του Κιέβου», τόνισε ο Λαβρόφ. «Για αυτό τον λόγο ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, για να τους εξουδετερώσουμε», πρόσθεσε.

«Σίγουρα δεν μπορούμε να κρύψουμε τις συζητήσεις που αυξάνονται συνεχώς τον τελευταίο καιρό για την ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων, και (…) δεν μπορούμε να αποσιωπήσουμε τις ριψοκίνδυνες ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου που έχουν στόχο να δημιουργήσουν τον κίνδυνο χρήσης διάφορων όπλων μαζικής καταστροφής», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός σε συνεδρίαση του κόμματος Ενωμένη Ρωσία.

Στη διάρκεια συζήτησης που οργάνωσε χθες Πέμπτη το αυστραλιανό ινστιτούτο Lowy, ο πρόεδρος της Ουκρανίας υποστήριξε ότι τα πλήγματα είναι απαραίτητα για να αποκλειστεί ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία. Δεν διευκρίνισε σε τι είδους πλήγματα αναφερόταν.

«Τι πρέπει να κάνει το ΝΑΤΟ; Να καταστήσει αδύνατη τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία», αναφέρει ο Ζελένσκι σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. «Αυτό που είναι σημαντικό, απευθύνω για άλλη μια φορά έκκληση στη διεθνή κοινότητα (…) προληπτικά πλήγματα ώστε (οι Ρώσοι) να ξέρουν τι θα τους συμβεί, αν τα χρησιμοποιήσουν (πυρηνικά όπλα)», συμπλήρωσε.

«Τέτοιες δηλώσεις δεν είναι παρά έκκληση για να ξεσπάσει ακόμη ένας παγκόσμιος πόλεμος με απρόβλεπτες, τερατώδεις συνέπειες», αντέδρασε αμέσως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμτίτρι Πεσκόφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι: Ζητά όπλα από τους Ευρωπαίους «για να μη φτάσουν οι Ρώσοι στη Βαρσοβία ή την Πράγα»

Μπάιντεν: Κίνδυνο «πυρηνικού Αρμαγεδδώνα» εγείρουν οι απειλές της Ρωσίας

Ουκρανία: Πέντε άμαχοι νεκροί από πλήγμα στην περιφέρεια της Χερσώνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider