Η Ρωσία δεν θα εκδίδει διεθνή διαβατήρια για όσους έχουν επιστρατευθεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία δεν θα εκδίδει διεθνή διαβατήρια για όσους έχουν επιστρατευθεί
Η Ρωσία δεν θα εκδίδει πλέον διαβατήρια για όσους έχουν επιστρατευθεί, ανακοίνωσε η ενημερωτική ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης.

Η Ρωσία δεν θα εκδίδει πλέον διαβατήρια για όσους έχουν επιστρατευθεί, ανακοίνωσε η ενημερωτική ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη διαφύγει στο εξωτερικό.

«Αν ένας πολίτης έχει κληθεί για στρατιωτική θητεία ή έχει λάβει κλήση (επιστράτευσης ή στράτευσης), δεν θα δικαιούται διεθνούς διαβατηρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι Ρώσοι χρειάζονται διεθνές διαβατήριο για να ταξιδέψουν στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού.

Έχουν την δυνατότητα να εισέλθουν στην Αρμενία, την Λευκορωσία, το Καζακστάν και το Κιργιστάν με εσωτερικό διαβατήριο, που ισοδυναμεί με δελτίο ταυτότητας. Η απόφαση λαμβάνεται την ώρα που πολλοί Ρώσοι φοβούνται κλείσιμο των συνόρων εν μέσω της εκστρατείας επιστράτευσης εφέδρων για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Από την κήρυξη της επιστράτευσης την περασμένη εβδομάδα, δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι έχουν διαφύγει σε γειτονικές χώρες, κυρίως στην Γεωργία, στο Καζακστάν και στην Μογγολία. Η έξοδος έχει τέτοιες διαστάσεις που οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας εγκατέστησαν χθες κινητό στρατολογικό γραφείο στα σύνορα με την Γεωργία, για να ανακοπούν όσοι προσπαθούν να ξεφύγουν από την επιστράτευση.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει διαβεβαιώσει ότι μόνο όσοι διαθέτουν στρατιωτική εμπειρία ή ειδικές γνώσεις για τον στρατό θα επιστρατευθούν. όμως η επιστράτευση ηλικιωμένων, ασθενών, φοιτητών, κατηγοριών που υποτίθεται θα εξαιρούνταν από την επιστράτευση, έχει προκαλέσει κατακραυγή στην Ρωσία. Παρατηρητές θεωρούν ότι τελικά οι ρωσικές αρχές επιστρατεύουν περισσότερους από όσους ανακοίνωσαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σχεδόν 5.000 δολάρια το φθηνότερο εισιτήριο για απευθείας πτήση από Μόσχα για Ντουμπάι

ΕΕ: Στο κάδρο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και ο κλάδος της ναυτιλίας

Υπέρ της υποδοχής Ρώσων που αρνούνται την επιστράτευση ο Σολτς - Νέα όπλα ζητάει το Κίεβο