Wallet.gov.gr: Άνοιξε και για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 8 - Στις 560 χιλιάδες τα ψηφιακά έγγραφα έως τώρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wallet.gov.gr: Άνοιξε και για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 8 - Στις 560 χιλιάδες τα ψηφιακά έγγραφα έως τώρα
Μέχρι τον Οκτώβριο θα ανακοινωθούν και οι επιμέρους λεπτομέρειες χρήσης των ψηφιακών αντιγράφων ταυτότητας στις συναλλαγές των πολιτών.

Η πλατφόρμα wallet.gov.gr τέθηκε πλέον σε λειτουργία και για τους πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 8 και οι οποίοι επιθυμούν να ενεργοποιήσουν το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας ή/και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης.

Όπως επισημαίνει με ανάρτησή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «Περισσότερα από 322 χιλιάδες ψηφιακά δελτία ταυτότητας και 246 χιλιάδες ψηφιακές άδειες οδήγησης έχουν εκδοθεί» ήδη, μέχρι νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης.

Πότε τα ψηφιακά αντίγραφα θα γίνουν δεκτά από τράπεζες και εταιρείες τηλεφωνίας

Την ίδια ισχύ με τα αντίστοιχα φυσικά πιστοποιητικά έχουν τα ψηφιακά αντίγραφα ταυτοτήτων και διπλωμάτων οδήγησης εντός της ελληνικής επικράτειας που ενεργοποιούν σε καθημερινή βάση εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, καθώς η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Συνεπώς, οι πολίτες μπορούν να τα επιδεικνύουν αντί για την αστυνομική ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις συναλλαγές των πολιτών με τράπεζες, με λοιπούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και με παρόχους υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, τα ψηφιακά αντίγραφα ταυτότητας θα ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου 2022. Μέχρι τον Οκτώβριο που θα ανακοινωθούν και οι επιμέρους λεπτομέρειες χρήσης των ψηφιακών αντιγράφων ταυτότητας στις συναλλαγές με τράπεζες και εταιρίες τηλεφωνίας, οι συναλλασσόμενοι με τις τράπεζες και τις εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα έγγραφα που απαιτούνται στην έντυπη μορφή τους.

Το ψηφιακό αντίγραφο ταυτότητας, όπως έχει ανακοινωθεί, δεν συνιστά ταξιδιωτικό έγγραφο. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε πτήσεις εσωτερικού, αλλά όχι σε διεθνείς πτήσεις ή σε μετακινήσεις εντός της ζώνης Σένγκεν.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις βρίσκονται στην εφαρμογή και στο wallet.gov.gr. Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήματα εξυπηρέτησης και υποστήριξης στο wallet.gov.gr/support.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο κινητό μας ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης - Πώς είναι οι νέες ψηφιακές ταυτότητες και διπλώματα (pics)

Καραμανλής: Συντελείται ψηφιακή επανάσταση - Στο κινητό οι ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησης

Πάνω από 44.000 ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης στο Gov.gr Wallet μέσα σε λίγες ώρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider