Μπάιντεν και Σι συζήτησαν πάνω από 2 ώρες για τις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν και Σι συζήτησαν πάνω από 2 ώρες για τις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας
Η σημερινή ήταν η πέμπτη επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Τζο Μπάιντεν, αλλά η ένταση μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον γίνεται όλο και πιο δύσκολο να κρυφτεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία που διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες, κατά την οποία συζήτησαν την αυξανόμενη ένταση μεταξύ των δύο χωρών και τις εμπορικές διαφορές τους.

«Η συνομιλία μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ολοκληρώθηκε στις 10:50 π.μ.» αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Η τηλεφωνική επικοινωνία είχε ξεκινήσει 2 ώρες και 17 λεπτά νωρίτερα, στις 08:33 π.μ. (ώρα Ουάσινγκτον), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η σημερινή ήταν η πέμπτη επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Τζο Μπάιντεν, αλλά η ένταση μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον γίνεται όλο και πιο δύσκολο να κρυφτεί. Τελευταίος λόγος τριβής αποτελεί το πιθανό ταξίδι της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

Η Κίνα θεωρεί ότι το νησί είναι μια από τις ιστορικές επαρχίες της, που δεν έχει ακόμη καταφέρει να επανενώσει με την υπόλοιπη χώρα. Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι το Πεκίνο εξετάζει το σενάριο στρατιωτικής εισβολής στην Ταϊβάν προκειμένου να επιβάλει τον έλεγχό του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Για τους τιμωρητικούς δασμούς θα συζητήσουν Τζο Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider