Τουρκία: Απειλεί να «παγώσει» την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Απειλεί να «παγώσει» την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO
Όπως μεταδίδει το Reuters, o Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Σουηδία «δεν δείχνει καλή εικόνα για την ώρα».

Αυστηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας πως η Tουρκία θα «παγώσει» την υποψηφιότητα της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αν οι σκανδιναβικές χώρες δεν τηρήσουν την τριμερής συμφωνία που υπέγραψαν οι χώρες κατά τη Σύνοδο της Μαδρίτης.

«Θέλω να επαναλάβω για ακόμα μια φορά πως θα ΄παγώσουμε΄ τη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας αν δεν λάβουν τα απαραίτητα βήματα σχετικά με τους όρους μας» δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις υποσχέσεις των δύο χωρών όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Σουηδία «δεν δείχνει καλή εικόνα για την ώρα». Η δήλωση έρχεται καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας φέρεται να μπλόκαρε την έκδοση του γκιουλενιστή Γιλμάζ Αϊτάν στην Τουρκία. Ο Αϊτάν βρίσκεται στη Σουηδία από το 2018 και έχει λάβει άσυλο ως πρόσφυγας.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως η Σουηδία είχε υποσχεθεί να εκδώσει «73 τρομοκράτες» στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο σκανδιναβικές χώρες και η Τουρκία υπέγραψαν μνημόνιο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη τον περασμένο μήνα για να πειστεί η Άγκυρα να άρει το βέτο για την ένταξη τους στην αμυντική συμμαχία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

FAZ: Προειδοποιεί για «Τουρκική Κρήτη» - Να μην γίνει η Ελλάδα μια νέα «Ουκρανία»

Τουρκία: «Φωτιά» στις τιμές των τροφίμων - Στο +614% πατάτες και λεμόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider