Δημιουργία παραλιακού οδικού άξονα 18 χλμ που θα ενώνει τους Δήμους Ωρωπού και Μαραθώνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημιουργία παραλιακού οδικού άξονα 18 χλμ που θα ενώνει τους Δήμους Ωρωπού και Μαραθώνα
«Είναι χρυσή ευκαιρία να συζητήσουμε και να δρομολογήσουμε αυτά τα έργα και να δώσουμε στους πολίτες αυτά που διεκδικούσαν εδώ και δεκαετίες».

Ένας κοινός στόχος των δήμων Ωρωπού και Μαραθώνα, βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των δύο δημοτικών Αρχών. Είναι το φιλόδοξο σχέδιο του παραλιακού οδικού άξονα που θα τους ενώνει, μήκους περίπου 18 χλμ. Μάλιστα, για τη σπουδαιότητά του, αλλά και για την ανάγκη έναρξης των εργασιών, πραγματοποίησαν ημερίδα στον Ωρωπό, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Μιλώντας για το εμβληματικό αυτό έργο, που όταν υλοποιηθεί θα αναβαθμίσει ολόκληρο το κομμάτι της Ανατολικής Αττικής, ο «οικοδεσπότης» δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι δήμοι Μαραθώνα και Ωρωπού από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν πρωταγωνιστές σε όλες τις δραστηριότητες, σ' ένα ασύλληπτο ταξίδι ιστορίας και πολιτισμού. Αυτό το φυσικό προτέρημα δεν συνοδεύτηκε από τις ανάλογες παρεμβάσεις. Λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, ανυπαρξία σχεδίου ανάπτυξης και μικροπολιτικές σκοπιμότητες έχουν καταστήσει αυτή την ευλογημένη περιοχή, σε "πίσω αυλή" της Αττικής. Είμαι βέβαιος όμως πως τώρα μπορεί να μπει τέλος στην υποβάθμιση. Έργα όπως ο οδικός άξονας Μαραθώνα-Ωρωπού, ο προαστιακός, οι βιολογικοί καθαρισμοί, η αστική συγκοινωνία, οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, είναι μερικά από αυτά που μπορούν να αλλάξουν τον τόπο. Είναι χρυσή ευκαιρία να συζητήσουμε και να δρομολογήσουμε αυτά τα έργα και να δώσουμε στους πολίτες αυτά που διεκδικούσαν εδώ και δεκαετίες».

Και πρόσθεσε: «Η κατασκευή του οδικού άξονα Μαραθώνα-Ωρωπού είναι ένα τέτοιο έργο πνοής που θα ενώσει τη βορειοανατολική Αττική και θα αναπτυχθεί εμπορικά και τουριστικά. Εκμηδενίζονται οι αποστάσεις και οι ακτές αναβαθμίζονται. Η βορειοανατολική Αττική αποκτά νέο σημείο αναφοράς».

Από τη δική του πλευρά, ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας πρότεινε τον όρο «Βορειοανατολική Ακτή» και ανέφερε: «Η δημιουργία του παραλιακού οδικού άξονα σύνδεσης Μαραθώνα-Ωρωπού είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο με πολλαπλά οφέλη για τον δήμο μας, αλλά και για όλη την Ανατολική Αττική. Η υλοποίησή του θα παρέχει ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση σε δημότες και επισκέπτες προς την Βόρεια Αττική, ενώ θα συμβάλλει στην επιπλέον τουριστική ανάπτυξή μας, στην ανάδειξη της μεγάλης ακτογραμμής μας, αλλά και στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας μας. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Ωρωπού για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία μας».

Τέλος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης είπε μεταξύ άλλων πως «είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη βούλησή μας για επανεκκίνηση της Βόρειας Αττικής».

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος έκανε λόγο για «βόρεια Ριβιέρα» και για μια τουριστική ανάπτυξη, που θα σεβαστεί το φυσικό περιβάλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πατούλης: Μέσω ΕΣΠΑ, στην Αττική εκτελούνται 2.000 έργα με προϋπολογισμό άνω των 2 δισ. ευρώ

ΤΑΙΠΕΔ: Οκτώ επενδυτικά σχήματα στην επόμενη φάση για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού

gazzetta
gazzetta reader insider insider