Τουρκικά ΜΜΕ: Το νέο γεωτρύπανο βγαίνει για έρευνες στην «Γαλάζια Πατρίδα» στις 15 Ιουλίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκικά ΜΜΕ: Το νέο γεωτρύπανο βγαίνει για έρευνες στην «Γαλάζια Πατρίδα» στις 15 Ιουλίου
Η Τουρκία ενίσχυσε τον στόλο με τα γεωτρύπανα της με το πλοίο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν. Είναι έβδομης γενιάς και έχει δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις μέχρι και τα 12.200 μέτρα.

Έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλουν τα τουρκικά ΜΜΕ με το νέο γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν, το οποίο θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 15 Ιουλίου στην περιοχή της «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Η Τουρκία ενίσχυσε τον στόλο με τα γεωτρύπανα της με το πλοίο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν. Είναι έβδομης γενιάς και έχει δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις μέχρι και τα 12.200 μέτρα. Το πλοίο στις 15 Ιουλίου αναμένεται να αγκυροβολήσει στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε σε ρεπορτάζ του το A Haber, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.

Πρόσθεσε ότι οι εργασίες του αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 25 ημέρες. «Το τεράστιο πλοίο μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων θα προχωρήσει τις εργασίες του στην “Γαλάζια Πατρίδα” και ήδη προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών», επισήμανε και κατέληξε ότι η πρώτη περιοχή γεωτρήσεων του γεωτρύπανου αναμένεται να είναι η Ανατολική Μεσόγειος.

Μάλιστα όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός, σύμφωνα με τη Hurriyet το νέο γεωτρύπανο προκαλεί φόβο στους Ελληνοκυπρίους για την πιθανότητα να κάνει έρευνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωβαρόμετρο: O πόλεμος στην Ουκρανία συσπειρώνει τους ευρωπαίους πολίτες - Η ανησυχία των Ελλήνων

Κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων με 41 παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο σήμερα

gazzetta
gazzetta reader insider insider